Gjeloshaj njofton ndërkombëtarët për diskriminimin e shqiptarëve nga Qeveria 

Kryetari i Komunës së Tuzit, Nik Gjeloshaj tha se i ka njoftuar partnerët ndërkombëtarë të Malit të Zi, përfshirë ShBA-në, se qeveria e re malazeze po i diskriminon në mënyrë aktive shqiptarët. 

“Qeveria po diskriminon shqiptarët dhe nuk bashkëpunon me komunën tonë.  Arsyet janë të ndryshme, por kryesisht është për shkak të urrejtjes që ata kanë për banorët që jetojnë në këtë zonë, ”tha Gjeloshaj për BIRN.

“Unë i kam njoftuar të gjithë partnerët ndërkombëtarë, deri në Departamentin e Shtetit të ShBA. Gjithashtu jemi në komunikim të drejtpërdrejtë me lobistët tanë në SHBA dhe organizatat shqiptaro-amerikane,” shtoi ai.

Gjeloshaj reagoi në fillim të këtij muaji se buxheti i shtetit i këtij viti nuk përfshinte asnjë investim në Tuz, duke theksuar se kjo do të ngadalësojnë projektet infrastrukturore në Komunë.

“E paralajmëruam Qeverinë se kjo do të ngadalësojë projektet tona lokale, por fatkeqësisht nuk morëm asnjë përgjigje.  Kjo dëshmon se kjo Qeveri po punon në mënyrë të organizuar në shembjen e komunës së Tuzit si qëllimin përfundimtar, ”tha Gjeloshaj për BIRN. /MALESIA.ORG/