Trajnim për liderët e rinj

Më 29-30 maj 2021, në Hotel “Otrant”në Ulqin, u mbajt Trajnimin për të rinj me temë “Rëndësia e pjesëmarrjes së të rinjve shqiptarë në Mal të Zi në jetën publike e politike”.

Trajinimi u organizua nga Këshilli Kombëtar i Shqiptarëve në Mal të Zi, në kuadër të Planit të Veprimit për implementimin e Strategjisë për pakicat kombëtare 2019-2023, për periudhën 2021-2022.

Në këtë Trajnim morën pjesë të rinj shqiptar nga, Plava, Gucia, Tuzi-Malësia, Tivari e Ulqini, të moshës nga 16 deri në 25 vjeç, të cilët kanë prirje dhe e përcjellin me vëmendje jetën publike dhe politike në Mal të Zi.

Ligjerues të këtij Trajnimi ishin profesorë dhe gazetarë të njohur nga trevat shqiptare, Adri Nurellari, Alban Dudushi, Ermal Hasimja, Arbër Hitaj, Ardian Lama, Benjamin Kolenoviq, Ilir Kalemaj, Neratin Sejamini.

Në këtë Trajnim u trejtuan një sërë seancash mësimore të kombinuara të teorisë dhe praktikës.

Pjesë e trajnimit ishte edhe një seancë intensive gjysmëditore,përgatitje mediatike e të rinjve pjesëmarrës për të mësuar se si të paraqiten sa më mirë në mediat audio-vizive (Tv-Radio etj).

Në fund të trajnimit, kryetari i KKSH-së, Faik Nika, për pjesëmarrësit ndau çertifikata për njohuritë e fituara.

Malesia.Org