Shënohet 80 vjetori i masakrës në Bozhaj

Dje, në Bozhaj është shënuar 80 vjetori i masakrës në Bozhaj.

Masakra është kryer në fillim të prillit të vitit 1941 nga ushtria jugosllave.

Në këtë masakër, kanë kap kënd kanë arritur, pa marrë parasysh moshën apo gjendjen shëndetësore.

Aty janë pushkatua mbi 20 vet nga Hoti dhe Kastrati.

Në shënjë përkujtimi fillimish kanë vendos lule disa nga familjarët, pastaj mbi masakër në emër të organizatorit, ka folut Lukë Junçaj.

Historikun e kësaj masakër e ka shpalos profesori i historisë, Mark Junçaj, ndërsa në emër të familjarëve folën Ndue Bacaj dhe Zef Gjoka Dedvukaj, e gjithë kjo nën moderimin e Kristiana Gjonaj.

Malesia.Org