Becic cakton – Seanca për shkarkimin e Abazoviqit, pastaj shkurtimi i mandatit të Kuvendit dhe mosbesimi i Qeverisë

Kryetari i Kuvendit të Malit të Zi, Aleksa Becic, ka caktuar tri seanca për muajin shkurt. Këto tri seanca do t’i kushtohen çështjeve aktuale që kanë të bëjnë me nismën për ndryshimin e Qeverisë dhe shkurtimin e mandatit të Kuvendit.

Seanca e parë e jashtëzakonshme, me kërkesë të Qeverisë, do të mbahet më 3 shkurt në ora 11:00, me dy pika të rendit të ditës – propozimin për shkarkimin e zëvendëskryeministrit Dritan Abazoviq dhe propozimin për zgjedhjen e zv. Kryeministër. Siç ka shkruar tashmë Portali RTCG, kryeministri Zdravko Krivokapic ka propozuar për këtë pozitë ministrin aktual të Financave dhe Mirëqenies Sociale, Milojko Spajic.

Seanca e dytë, me kërkesë të Qeverisë, do të mbahet më 4 shkurt në ora dhjetë, me një pikë të rendit të ditës – propozimin e Vendimit për shkurtimin e mandatit të Kuvendit.

Seanca e tretë, me kërkesë të 31 deputetëve të URA-së dhe opozitës, do të mbahet të njëjtën ditë në ora 11:00, me propozimin për mosbesimin e Qeverisë.