F. Dinosha: Abazoviq nuk është një patriot shqiptar, por një politikan me orientim qytetar

Qeveria pakicës në Mal të Zi, e udhëhequr nga Dritan Abazoviq, ka shanse nëse shkon në drejtimin evropian dhe shqiptarët nuk do të kenë asnjë dyshim se do ta mbështesin një qasje të tillë dhe lëvizjen e Malit të Zi për t’u kthyer në vetvete, tha Ferhat Dinosha, kryetar nderi i Unionit Demokratik të Shqiptarëve, raporton RTK2.

Ai thotë se do të jetë e pazakontë për skenën politike dhe për mbarë opinionin malazez që në krye të Qeverisë të jetë një shqiptar (Abazoviq), por nëse momenti është i tillë, duhet të lejohet të ndodhë.

Në një intervistë për Radio Televizionin e Kosovës 2 (RTK2), Dinosha ka theksuar se Partia Popullore Socialiste (SNP) duhet të jetë pjesë e asaj qeverie dhe se Partia Demokratike e Socialistëve (DPS), e cila ka shpallur mbështetjen për qeveria pakicës, ndoshta me ecje mund të kthehet në pushtet.

Një vit më parë, ndodhi diçka që ishte bredhja e një njeriu që ende mund të jetë vendimtar në qasjen e tij të re. Duhet ti lejohet rikthimi, nëse është e qartë se bredhja e tij mund të kishte humbur edhe Malin e Zi dhe nëse ai e kupton se Mali i Zi duhet të vazhdojë në rrugën e projekteve të tij kryesore strategjike, që janë evropiane, si shtet sovran dhe i njohur ndërkombëtarisht”, tha Dinosha.

“Do të jetë pak e pazakontë për jetën politike dhe për opinionin e gjerë të Malit të Zi që një shqiptar të jetë në krye të Qeverisë, edhe pse ai nuk është një patriot shqiptar, por një politikan me orientim qytetar, tha Dinosha.

Furra Tahiri