DPS e Tuzit e humb kontrollin, përjashton dhe i quan tradhtarë antarët e vet, Kajoshajn dhe Gjelajn


Pasiqë Kuvendi i Komunës së Tuzit para disa ditësh, miratoi me shumicë votash ngritjen e përmendores së heroit tonë kombëtar, Gjergj Kastriotit Skenderbeu në Tuz, DPS-ja, dega e Tuzit po nxjerr mllef ndaj antarëve të vet.

Në seancën e fundit për këtë vit, Kuvendi në mes tjerash votoi edhe për aprovimin e buxhetit për vitin 2023.

Për këto pika, përpos këshilltarëve të Forumit Shqiptar (ASH-LDSH-UNSH), dhe këshilltarit të Demokratëve votuan edhe dy këshilltarët e opozitës nga radhët e DPS-së, Elvir Kajoshaj dhe Danjela Gjelaj.

Pas këtij vendimi të Kajoshajt dhe Gjelajt, DPS e Tuzit doli me një kumtesë plot mllef, duke i quajtur të pabesë dhe tradhtarë, dhe se do t’i përjashtojnë nga çdo organ i partisë.

Më poshtë mund të lexoni kumtesën e plotë të DPS-së së Tuzit, e cila edhe një herë tregohet si e huaj dhe armiqsore:


Filloi procedura për arratisjen e këshilltarëve Elvir Kajosheviq dhe Danijella Gjelaj, do të përjashtohen nga të gjitha organet e partisë sonë

Këshilli komunal i PDS Tuzi zyrtarisht
sot ka nisur procedurën për këshilltarët renegat dhe keqbërës politik në Kuvendin e Komunës së Tuzit Elvir Kajosheviq dhe Danijella Gjelaj se do të përjashtohen nga të gjitha organet e partisë, njoftuan nga ai komision i Partisë Demokratike të Socialistëve.

“Kujtojmë se kundër qëndrimit të Klubit të këshilltarëve të partisë sonë dje
morën pjesë në seancën e KK Tuz e që ishin këshilltarët Elvir Kajosheviq dhe Danijella Gjelaj dhe në atë mënyrë siguruan kuorumin dhe shumicën e nevojshme për votimin e rendit të ditës”, deklaruan nga PDS Tuz.

Pas të gjitha ngjarjeve të djeshme para dhe gjatë seancës, sipas tyre, ka arsye për të dyshuar se këshilltarët e përmendur janë pjesë e një “grupi të organizuar nën patronazhin e Nikë Gjeloshaj”, qëllimi kryesor i të cilit, theksojnë nga PDS , është realizimi i “mashtrimeve të parapërgatitura dhe e gjithë kjo e përcjellë me korrupsion politik dhe shfrytëzojmë rastin të ftojmë organet kompetente shtetërore që të shqyrtojnë të gjithë rastin”.

Këshilli komunal i PDS Tuz është i mendimit se duke pasur parasysh se Elvir Kajosheviq dhe
Danijela Gjelaj, me sjelljen e tyre të pabesë, komprometuan mandatin e këshilltarit dhe veten personalisht, pa njoftuar më parë askënd për një akt të tillë, jo vetëm në rangun partiak, por edhe në nivel miqësor, kolegëve me të cilët ndanin të njëjtat botëkuptime politike deri atëherë, nëse nuk kthejnë mandatin e vet, këshilltarët e ikur nga mandati do të përballen me kallëzime penale, por edhe me dënimin e të gjithë qytetarëve të komunës sonë, të cilët e dinë shumë mirë se çfarë është nderi njerëzor dhe morali politik”, sqaroi PDS Tuz.

Sipas Këshillit, seanca e djeshme është tregues i qartë se koalicioni i mbledhur rreth Nikë Gjeloshaj “zyrtarisht nuk ekziston më”.
“Dhe me një akt kaq të pamoralshëm i zgjati ditët e tij tashmë të numëruara.

Nuk ka më forum shqiptar as shumicë nga 3 marsi 2019. ”, përfundoi PDS Tuz.