Perlaskaj: Votoni shkelqyeshim se shqiptaria e njeh Malesine e Madhe si te tille


Deputetja shqiptare në Parlamentin e Kroacisë, përkrahë Forumin Shqiptar.

Lexo kumtesën:

Zgjedhjet lokale ne komunen e Tuzit, kane vlere te posaçme per pese çeshtje;

Se pari, per faktin se kjo administrate e cila e udheheqi per kater vite komunen e Tuzit per te (cilen thuhej se komuna nuk ka potencial te mbaje veten dhe si e tille do te jene jofunksionale) tregoj vlerat e veta, me pune dhe perkushtim te pashoq, duke e renditur ate ne harten e komunave me te suksesshme ne shtetin e Malit te Zi. Me kryetarin e saj, z Nike Gjeloshaj, Tuzi si komune ka potencial te bollshem, si komune pranekufitare, te dallohet per menaxhim te shkelqyeshim duke e vendosur elementin nacional shqiptare ne vend ku ai meriton,

Se dyti, nese e krahasojme buxhetin e komunes pas kater vitesh me ate paraprak, do te shohim se sa kjo administrate ka kapercye edhe komunat e zhvilluara ne shtet,

Se treti, projektet infrastruktorure te munguara, jo me vite por me dekada, kjo administrate e udhehequr nga partite shqiptare,  i beri realitet. Instalimi i ujesjellsit ne cepet me periferike te komunes, ne fshatra ku deri dje vuanij per uje, sot, ato gezojne ate mundesi.

Se katerti, administrata komunale e funksionalizoi sistemin shkollore, filluar nga foshnjorja “Nene Tereze”, dhe arsimi ne gjuhen shqipe, ajo stipendoi  studentet shqiptare qe studiojne ne universitete ne vend apo jashte tij me qellim te ngritjes dhe ruajtjes se identitetir kombetare, ajo ruajto lidhjet e ngushta dhe te shkeqyera me diasporen shqiptare ne SH.B.A. e cila ishte per dekada te tera baza themelore e remitances per banore te kesaj treve. Kjo tregon qarte perkushtimin e kesaj administrate te udhehequr nga kryetari i komunes z Gjeloshaj, dhe

Se pesti, Votoni numrin 5, Forumin shqiptare se ju e meritoni ate. Sepse malesoret e meritojne kete numer, edhe si note te shkelqyeshme, per gjitha ate qe ka bere Malesia e Madhe gjithe historise per kombin tone dhe per vetedijen nacionale shqiptare. Kurre me lehte nuk e keni te fitoni se tani, prandaj votoni shkelqyeshim sepse te tille jeni!

Ermina Lekaj Perlaskaj, deputete ne Parlamentin kroat