Rezultati preliminarë i zgjedhjeve lokale në Komunën e Tuzit


Ky është rezultati preliminarë i zgjedhjeve lokale në Komunën e Tuzit:

1.”Alleksa Beçiq – Shtjefen Camaj – Demokratët – Së bashku jemi më të fortë” – 414 vota – 1 mandat

2. “Koalicioni DPS, UDSH, PB, SD – Rrugës së drejtë” – 2753 vota – 12 mandate

3.„SNP–  Ndershmërisht për Tuzin – Zhelko Miliq” – 159 vota- 0 mandate

4.„Koalicioni shqiptar – Bashkë (PD – Forca)” – 179 vota – 0 mandate

5.,,Forumi shqiptar – Bashkim e Zhvillim (ASH, LDSH, UNSH, LDMZ)” – 4214 vota – 18 mandate

6.„PDP – Për gjeneratat e ardhshme” – 131 vota – 0 mandate

7. „SDP – Lëvizja për Tuz – Me gjithë zemër për Tuz” – 333 vota – 1 mandatFitore Historike e Forumit Shqiptar

Fitore Historike e Forumit Shqipare ne zgjedhjet lokale ne Tuz.

Edhe pse akoma nuk eshte konfirmuar rezultati final nga Komisioni Komunal i Zgjedhjeve, sipas burimeve te brendshme te Malesia.org, Forumi Shqiptar ka arritur te siguroje 18 mandate ne Kuvendin e Komunes se Tuzit ose shumice apsolute.

Koalicioni i DPS-së ka arritur te siguroje 12 mandate, Levizja per Tuz 1 dhe Demokratet 1 Mandat.


Deri në orën 19:00, në zgjedhjet lokale në Tuzi kanë votuar 63,82% votuesve.


Deri në orën 17:00, në zgjedhjet lokale në Tuzi kanë votuar 54,67% votuesve.


Zgjedhjet lokale në Malësi – Deri në ora 15 kanë votuar 45.8%

Sot, më 5 mars 2023, po mbahen zgjedhjet lokale në Tuz. 

Votimi ka filluar në orën 07:00 të mëngjesit dhe do të zgjasë deri në orën 20:00. 

Procesi zgjedhor është duke vijuar pa probleme. 

Të drejtë vote kanë 12.387 qytetarë të cilët mund të votojnë në 30 vendvotime të shpërndarë nëpër vendbanime të ndryshme të komunës së Tuzit. 

Deri me tani nga 12.387 votues kanë dal 5.666, që do të thotë 45.8%.

MALESIA.ORG