Vizitë e presidentit të Shqipërisë Bamir Topi në qëndrat fetare shqiptare të Detroitit në SHBA

Presidenti shqiptar Bamir Topi ketë të merkurrë bëri një vizitë private në qendrat fetare shqiptare te Detroit në shtetin e Michigan.

Fillimisht ai vizitoi Qëndrën Islamike Shqiptare,ku u prit nga Imami i kesaj qëndre Shuaip Gerguri,kryetari i qytetit ku është qëndra islamike,nga kleriku i njohur i komunitetit shqiptar Don Fred Kalaj,ambasadori shqiptar ne Washington,zotri Naim Maloku nga Kosova e të tjerë.

Në sallën e qëndres kishte besimtar mysliman,katolik dhe ortodoks shqiptar. Më poshte po perciellim fotolajmin e kësaj cermonie


Foto 1- Pamje nga salla e xhamise shqiptare ne Detroit


Foto 2 – Ne kembe per te nderuar hymnet shqiptare dhe amerikan


Foto 3 Pamje nga te pranishmit

Ndërsa në Kishen e Shën Palit rreth mesditës u prit nga zoti Ekrem Bardha dhe famulltari i Kishes Don Anton Kçira

Në fillim Presidenti i Shqiperise vizitoj dy monumentet e vendosur ne oborrin e kishes se “Shen Palit” dhe pastaj i shoqeruar nga nga Don Anton Kçira dhe Ekrem Bardha hyne ne mjediset e kishes, vizituan sallen e meshes, biblioteken e klerit dhe vazhduan pastaj ne sallen e koncerteve. Ne kete takim merrte pjese kryetari i Rochester Hills dhe dy kleriket Don Ndue Gjergji dhe Don Fred Kalaj


Foto 1 Ne hyrje te kishes Rochester Hills


Foto 2 Pamje e tryezes se pritjes se Presidentit Topi


Foto 3 Bamir Topi i jep Anton Kçires autograf ne shenj kujtimi


Foto 4 Bamir Topi falenderon Don Anton Kçiren


Foto 5- Kleriket Don Fred Kalaj dhe Don Ndue Gjergji

Foto Lajmi nga kisha ka ardhë nga Sokol VUÇAJ

/AlbDreams.net/

KOMENTOJE