Sinishtaj: Dy të tretat e Malësisë jetojnë jashtë Malit të Zi

Parlamenti i Malit të Zi përfundoi debatin për Ligjin për organizimin territorial, e cila ka gjasa të miratohet, sepse, siç thuhet në koalicionin qeverisës, akti krijon parakushtet për formimin e komunave të reja.

Megjithatë, është e sigurt se nuk do të miratohet ndryshime të shumta më anë të cilave opozita ka kërkuar statusin e komunës për Tuzin, Golubovcin, Petnjicën, Gucinë dhe Grbal.

Autoritetet thonë se ligji krijon kushte për fillimin e këtyre procedurave, shkruan CDM.

Partitë shqiptare thonë se ka një numër arsyesh për formimin e komunave të reja.

“Sot, pothuajse dy Malësia jetojnë jashtë Malit të Zi, shumë njerëz janë larguar nga vendlindja. Pa komunën e Malësisë nuk mund të ketë perspektivë dhe të ardhme për banorët e kësaj zone. Është koha e fundit që shteti të kujdeset për popullatën e kësaj zone”, ka thënë deputeti i koalicionit Perspektiva në Parlamentin e Malit të Zi, Vasel Sinishtaj.

Me ligjin për organizim territorial është propozuar që për formimin e komunave të reja është e domosdoshme iniciativa e 30 për qind e qytetarëve të zonës për të cilën kërkohet komuna. /Ulqini-Online/

KOMENTOJE