Manipulimi vazhdon!!!

Me date 05.12.2011 Komuna urbane e Tuzit, mbajti mbledhjen e rradhes ku pika e vetme e rendit te dites ka qene Propozimi i rebalansit financiar te Komunes urbane te Tuzit per vitin 2011. Si ne te gjitha seancat e tjera, vazhdon loja e ketij cirkut! Shfaqjet e te cilit i shikon vetem opozita, ndersa pasojat e ketij cirku te organizuar nga kualicioni i famshem, i vuajm te gjithe qytetaret, pervec atyre qe jane ne pozite apo me mire te them, ne kolltuqet e ngrohta.
Seanca ka pasur debate mjaft te zjarrta, te ashpra e te tejzgjatura nga ana e te dy kraheve. Buxheti i kesaj komune, urbane, levize me shpejt se berza e monelles se nje shteti i cili eshte ne shperberje e siper. Ne fillim, gjate fushates para zgjedhore, ky kualicion premtonte projekte, rruge, punesime e kopshte te reja. E shume e shume premtime te tjera qe ky kualicion ka perdorur gjate fushates zgjedhore. Si rezultat i ketyre premtimeve, (sepse voten e muaren), ky koalicion, jo se nuk po i mban premtimet, por po buxhetin e komunes qe dikure ishte qesharak per ta (kur ishin ne opozite) e kan shkaperderdhe, ndare e minimizua deri ne skajshmeri. Buxheti fillestar i Komunes urbane te Tuzit ka qene 1.920.300 euro ku pas rebalancit, eshte kthyer ne 1.042.000 duke u zvogelur per 878.300. Ky buxhet tashme eshte i pranueshem per poziten e famshme nen arsyetimin se kriza boterore ka prekur keq Malin e Zi dhe se pikerisht komuna urbane e Tuzit, duhet qe ta kursej buxhetin shteteror.
Ne kuvend, u prezentuan gjithe ato projekte qe kjo qeverisje ka arritur ti perfundoj dhe po i realizon cdo dite. U permend stadiumi i Deciqit i cili sic e shohim te gjithe, tribunat e saj duken si male, fale ketij pushteti dhe se sporti po favorizohet sidomos me largimin e shpejte te keshilltarit te vetem per sport dhe narkomani. Pajisja me uje e gjithe Malesise jugore, brenda afatit te caktuar eshte nje nder arritjet e kesaj qeverisje lokale. Investimi prej 20.000 eurosh per pastrimin e Lumit Urrela, eshte rezultati i pastertise, zgjerimit dhe rregullimit te ketij lumi. Ndersa qershia ne torte, eshte rruga Internacionale Vuksanlekaj – Hani I Hotit, te cilen si duket e financon buxheti i komunes urbane. Por ne te vertete, kjo rruge eshte nen buxhetin shteteror ndersa fjalet e keshilltareve se “kjo rruge eshte brenda teritorit te komunes urbane“ eshte fatkeqesisht, fjali qe do te ishte normale po te ndegjohej nga nje keshilltare me moshe te adoleshences se hershme. Por, ky eshte cirku i cili luan ashtu si i ka mesuar trajneri. Ketu duhet te permendim edhe largimin nga puna te Keshilltarit per ceshtje juridike, projekt po i ketij cirku i cili po realizohet 100 % ne pikepamjen e asgjesimit te punonjesve qe njohin dygjuhesine dhe ne punesimin e atyre te parapare me planin per „ZHVILLIM E PUNESIM“. Ndoshta misioni i fundit eshte asgjesimi i perdorimit te gjuhes shqipe si gjuhe zyrtare ne kete komune. E gjitha kjo ndodh para syve te qytetareve dhe ata do te dine te ndeshkojne, ashtu sic kane ditur te votojne premtimet per nje referendum, per nje komune te plote, e jo per kete lloj qeverisje qe eshte vetem cirk.

Mark Lucgjonaj – Këshilltarë i Alternativës Shqiptare në Kuvendin e KU Tuz

KOMENTOJE