Prishen UDSH dhe PDS?

Ngjarjet e vitit të kaluar në skenën politike të Ulqinit, ku nga UDSH u shkëput një pjesë e konsiderueshme e udhëheqësisë dhe anëtarësisë së saj, me gjasë do të kenë edhe një akt tjetër por tani në nivelin më të lartë shtetror në Mal të Zi. Ky është opinioni i politikologut dhe anëtarit të Forumit 2010 Dritan Abazoviq.

“Është e vështirë që PDS do të vazhdojë bashkëpunimin me UDSH pas ngjarjeve dhe aferave të shumta që i ndjekin udhëheqësit kryesor të kësaj partie”, mendon Abazoviqi, shkruan Dan.

PDS do të kërkojë ndonjë parti tjetër shqiptare për ta zevendësuar UDSH, me kushte të njëjta, që nuk do të jetë edhe aq e vështirë pasi disa parti janë të gatshme për një gjë të tillë. Edhe pse Abazoviqi në këtë intervistë nuk flet për emra konkret të partive që do të jenë aleat të ardhsëm të PDS, shigjetimet janë të qarta.
“Është shqetsuese që edhe partitë tjera shqiptare janë të gatshme për alenacë me PDS edhe pse nuk ekziston ndonjë platformë e qarrtë ku do të kanalizoheshin kërkesat e popullit shqiptar”, deklaron Abazoviqi. /Ulqini Online/

KOMENTOJE