Lajmrohet pala e tretë – toka në Vuksanlekaj i përket familjeve Axhoviq, Paleviq, Tuzoviq, Deceviq-Turuskoviq

Është lajmruar edhe pala e tretë që pretëndon se toka në Vuksanlekaj i përket pasardhësve të familjeve Axhoviq, Paleviq,Tuzoviq, Deceviq-Turuskoviq. Sipas disa mediave malazeze Shoqata për kthimin dhe mbrojtjen e pronës private “Staro Tuze” (Tuzi i vjetër) përfaqësues të cilës janë Rexhep Axhoviq, Enver Paleviq, Isaja Deceviq, Safet Tuzoviq dhe Vahid Dresheviq, ka dhënë një deklaratë për shtyp ku thuhet se ata posedojn tapit ku vertetohet se toka ka qënë e tyre deri në vitin 1949, në vitin kur edhe i është marrë, për këtë arsye ata ftojnë Popoviqin dhe Vëllazërinë Camaj të heqin dorë nga kjo tokë. “Ne pronarët e vertet, në dallim nga ata, posedojme tapit e vitit 1930, ku thuhet se toka është posaçërisht e vëllazërisë Axhoviq, Paleviq, Deceviq-Turuskoviq”. “Toka është e jona, dhe këtë do e vertetojmë në Gjykatën e Strazburit, ne jemi të bindur se Popoviqi është i vetëdishëm për pasojat e mundshme, kështu që i bëjmë apel të heq dore nga ajo tokë, gjithashtu edhe vëllazërisë Camaj” – është shprehur në deklaratën e tij për gazetat malazeze. P.D

Pretëndimet e kësaj shoqate nuk janë vetëm për pjesën e tokës në Vuksanlekaj, por sipas tyre, janë 275 hektarë tokë në pjesën e quajtur “Tushko Polje”, në perëndim të rrugës Tuz-Bozhaj, ku pjesa më e madhe e kësaj toke i është dhënë në shfrytëzim “Plantacioneve”. Ata ftojnë të gjithë njerëzit që kanë ndonjë dokumentacion që vertëton pronësinë e kësaj toke ti dorëzojnë në Gjykatë, por sipas tyre pronarët e vertet janë vetë ata dhe nuk ka të tjerë, pra familjet Axhoviq, Paleviq, Tuzoviq, Deceviq-Turuskoviq. Ata jën shprehur se shteti duhet të thotë fjalën e vetë, se në qoftë se toka është e tyre, apo e shtetit. Pra nga deklaratat e kësaj shoqate ata janë pronarët, problem qëndron se a do ua kthej shteti apo jo?!!!

D.S

KOMENTOJE