Në një Flamur të pandarë (video)

I cilësuar si himni i 100 vjetorit, kënga ”Në një flamur të pandarë”, sjellë bashkë pesë zëra të vlerësuar të muzikës shqiptare.

Nikollë Nikprelaj, Kastriot Tusha, Selami Kolonja, Enkelejda Arifi dhe Ilir Shaqiri me anë të këngës bashkojnë shqiptarët e të gjitha trevave shqipfolëse  (Shqipërisë, Malit të Zi, Maqedonisë, Kosovës dhe Çamërisë).

Teskti është shkruar nga Agim Doçi, ndërsa muzika dhe orkestrimi janë realizuar nga Edmond Zhulali.

Më poshtë gjeni edhe tekstin e kënges.

NË NJË FLAMUR TE PANDARË

Nikollë Nikprelaj:
Bjeshkët ku plaket bora
Bashkë me lisat rriten trimat
Unë Malësor emrin e morra
Për lirinë shkrepa martina

Ma copëtun Hotin e Grudën
M’ i kanë pre Plavën e Gucinë
Nëpër vite ma prenë udhën
Jam Shqipëtar në MAL TË ZI

Ref: Kastriot Tusha
Shqipëtar Bijtë e Shqiponjës
Nën një flamun të pandarë
Ndër shekuj i them botës
Përjetësisht jemi SHQIPËTARË
Ndër breza historia
Na ka rritur luftëtarë
Gjithmonë do të jetë Shqipëri
Sa të ketë dhe e gjak Shqipëtarë

Kor:
Gjithmonë, Gjithmonë do të jetë Shqipëri
Sa të ketë dhe, e gjak, e dhe e gjak Shqipëtarë

Selamiu
Ku ka rreze të arsimit
Ku ka fusha lule e borë
Ku këndojnë këngët e Namit

Kori: Që nga Struga në Tetovë

Ku valon gjaku i shqipëtarit
Ku na rrit nëna me halle
N’ gryk t’ Radikës Gostivarit
Ku rrjedh Drini n’Dibër t’Madhe

Enkelejda
Se ç’të prenë e se ç’tu sulën
Kor: Çamëri, Çamëri, Çamëri
Se ç’të dogjën Çamëri
Kor: Çamëri, Çamëri, Çamëri moj Çamëri
Një mallkim ta preu udhën
Kor: Çamëri, Çamëri
Muhaxhi pa tokë e shtpi

Të gjithë:
A s’ më thua pse të vranë
Të përzunë në pabesi
Nënë e babë pa varr t’i lanë
Moj martirja Çamëri

Ref:
Shqipëtar Bijtë e Shqiponjës
Nën një flamun të pandarë
Ndër shekuj i them botës
Përjetësisht jemi SHQIPËTARË
Ndër breza historia
Na ka rritur luftëtarë
Gjithmonë do të jetë Shqipëria
Sa të ketë Dhe e gjak Shqipëtarë

Iliri
Nëpër shekuj je coptur
Për liri kurrë nuk je lodh
Për Flamur duke luftuar
Nuk u epe kurrë KOSOVË

Erdhi dita e bekuar
Nëpër shekuj e ke pritë
Krahë për krahë sot je rreshtuar
Më e reja Republikë

Ref:
Shqipëtar Bijtë e Shqiponjës
Nën një flamun të pandarë
Ndër shekuj i them botës
Përjetësisht jemi SHQIPËTARË
Ndër breza historia
Na ka rritur luftëtarë
Gjithmonë do të jetë Shqipëria
Sa të ketë dhe e gjak Shqipëtarë
Gjithmonë do të jetë Shqipëria
Sa të ketë dhe e gjak Shqipëtarë

Bjeshkët ku plaket bora
Bashkë me lisat rriten trimat
Unë Malësor emrin e morra
Për Lirinë shkrepa martina

Ma copëtun Hotin e Grudën
M’ i kanë pre Plavn e Gucin
Nëpër vite ma prenë udhën
Jam Shqipëtar në MAL TË ZI
Ref:
Shqipëtar Bijtë e Shqiponjës
Nën një flamun të pandarë
Ndër shekuj i them botës
Përjetësisht jemi SHQIPËTARË
Ndër breza historia
Na ka rritur luftëtarë
Gjithmonë do të jetë Shqipëria
Sa të ketë Dhe e gjak Shqipëtarë

Kor:
Gjithmonë, Gjithmonë do të jetë Shqipëri
Sa të ketë Dhe, e Gjak, e dhe e Gjak Shqipëtarë

Selami Kolonja
Ku ka rreze të arsimit
Ku ka fusha lule e borë
Ku këndojnë këngët e Namit
Kori: Që nga Struga në Tetovë

Ku valon gjaku i shqipëtarit
Ku na rrit nëna me halle
N’ gryk t’ Radikës Gostivarit
Ku rrjedh Drini n’Dibër t’Madhe

Enkelejda Arifi
Se ç’të prenë e se ç’tu sulën
Kor: Çamëri, Çamëri, Çamëri
Se ç’të dogjën Çamëri
Kor: Çamëri, Çamëri, Çamëri moj Çamëri
Një mallkim ta preu udhën
Kor: Çamëri, Çamëri
Muhaxhi pa tokë e shtëpi

Të gjith[
A s’ më thua pse të vranë
Të përzunë në pabesi
Nënë e babë pa varr t’i lanë
Moj martirja Çamëri

Ref:
Shqipëtar Bijtë e Shqiponjës
Nën një flamun të pandarë
Ndër shekuj i them botës
Përjetësisht jemi SHQIPËTARË
Ndër breza historia
Na ka rritur luftëtarë
Gjithmonë do të jetë Shqipëria
Sa të ketë Dhe e gjak Shqipëtarë

Ilir Shqiri
Nëpër shekuj je coptur
Për liri kurrë nuk je lodh
Për Flamur duke luftuar
Nuk u epe kurrë KOSOVË

Erdhi dita e bekuar
Nëpër shekuj e ke pritë
Krahë për krahë sot je rreshtuar
Më e reja Republikë

Ref:
Shqipëtar Bijtë e Shqiponjës
Nën një flamun të pandarë
Ndër shekuj i them botës
Përjetësisht jemi SHQIPËTARË
Ndër breza historia
Na ka rritur luftëtarë
Gjithmonë do të jetë Shqipëria
Sa të ketë dhe e gjak Shqipëtarë
Gjithmonë do të jetë Shqipëria
Sa të ketë dhe e gjak Shqipëtarë