Kosova feston 5-vjetorin e Pavarësisë – Urime nga shqiptarët në Malin e Zi

Në Kosovë të premten nisen zyrtarisht festimet për 5-vjetorin e pavarësisë së  Kosovës. Aktivitete për të shënuar 5-vjetorin e shtetit të Kosovës, të shpallur më 17 shkurt të vitit 2008, do të ketë në të gjitha qytetet e Kosovës, ndërsa manifestimet qendrore do të zhvillohen në Prishtinë, me pjesëmarrjen edhe të shumë miqve ndërkombëtarë.

Këshilli Nacional i Shqiptarëve në Malin e Zi dërgoi telegram urimi shqiptarëve të Kosovës me rastin e 5-vjetorit të Pavarësisë së shtetit të dytë shqiptarë, Republikës së Kosovës, në të cilin thuhet:

URIM   PRESIDENTES  SË  REPUBLIKËS  SË  KOSOVËS

Znj.  ATIFETE JAHJAGA

E Nderuara  znj. Presidente ,

Në emër të Këshillit Nacional të Shqiptarëve në Malin e Zi  dhe në emrin tim, pranoni urimet ma të sinqerta dhe vëllazënore  me rastin e  5vjetorit të pavarësisë së Kosovës.

Në këtë përvjetor të rëndësishëm për popullin e Kosovës, mbarë kombi Shqiptarë,por dhe ne shqiptarët në Malin e Zi,   gëzohemi  për   Republikën e   Kosovës si shtet i pavarur .

Ne shqiptarët në Malin e Zi, vlerësojnë lartë    angazhimin  Tuaj në  zgjidhjen e   problemeve   me të cilat  ndeshet sot  shteti i ri i Kosovës, si dhe kontributin e madh për forcimin e Institucioneve të shtetit të  Kosovës .

Urojmë ,  që Republika e Kosovës, falë përkushtimit Tuaj dhe Istitucioneve të tjera Kosovës,faktorit  politik,si dhe   të aleatëve tanë në botë, me në krye Shtetet e Bashkuara të Amerikës,  shumë shpejt të bëhet pjesë e Bashkësisë Europiane dhe  Aleancës së madhe Euroatlantike.

Arritjet i shtetit të Kosovës znj.  Presidente, janë një gëzim i madh për të gjithë Shqiptarët kudo që ndodhen,duke përfshi edhe ne shqiptarët si popull autokton në  trevat e veta stërgjyshnore në Malin e Zi.  

 Kryetari i Këshillit Nacional të Shqiptarëve  z. Tahir Tahiri, telegram urimi i dërgoi edhe Kryetarit të Parlamentit të Republikës së  Kosovës Z . Jakup Krasniqi dhe Kryeministrit  z.Hashim Thaçi.