Reagim i Shoqatës Vëllazërisë Kosovë-Malësi e Madhe “Martin Dreshaj” lidhur me ngjarjet në Martinaj të Gucisë

Shoqata  e Vëllazërisë Kosovë-Malësi e Madhe “Martin Dreshaj” në takimin e jashtëzakonshëm  me Kryesinë  dhe  anëtarët e saj ka analizuar gjendjen  në fshatin Martinaj të  Gucisë pas  intervenimit brutal  të policisë  malazeze  dhe arrestimit të 22 shqiptarëve nga ky fshat,lajm  ky i  plasur edhe “reporteri.net”.
Pogorica  ka kohë  që  ka punuar për të krijuar atmosferë të rëndë  e për të  arritur  qëllimin final të spastrimit të shumë vendbanimeve nga populli autokton  shqiptar atje. Spastrime e  pastaj kolonizime  kanë ndodhur në  Malësinë e  Tuzit e të Plavë e Gucisë. Edhe  projekti djallëzor ngritjes  së   një  deponie të  madhe  buzë fshatit Martinaj kishte  për qëllim  që këtë  vendbanim shqiptar e atë bukuri të madhe natyrore ta  kthente vend  që kundërmon dhe kështu  t’i detyronte  banorët e Martinajve  që  të iknin  nga aty për të  lëshuar kështu  trojet  stërgjyshore. Shqiptarët atje reaguan duke kërkuar drejtësi  e mirëkuptim, por e keqja  pushtetit  malazez nuk ndal këtu.  Ata  kanë  gjetur   elemente ultranacionaliste  serbe  dhe i kanë joshur të shkojnë  në fshatin,që me  shekuj është  i banuar   vetëm  nga shqiptarët,dhe  të kërkojnë  ngritjen e një kishte ortodokse në mes  të fshatit Martinaj. Banorët e këtij fshati kanë dalë sot për të penguar uzurpatorët, por  ultranacionalistët     kanë  gjetur mbështetjen  e policisë    malazeze,e cila ka  përdorë dhunën  dhe  ka arrestuar 22 shqiptarë  e për t’i dërguar  në stacionin policor të  Plavës.
Shoqata jonë reagon    ndaj këtij  veprimi të policisë  malazeze dhe i fton  institucionet  e  Kosovës    dhe Shqipërisë që të kërkojnë nga  Podgorica  zyrtare të  respektojë të drejtat  elementare të shqiptarëve atje  dhe të garantojë e mbrojnë pronën  private të tyre nga elementet nacionaliste  e  fashiste serbe.

Zyra për   informim  e Shoqatës,
Rrahman  Jasharaj