Anton Lulgjuraj: Me shqiptaret në Michigan

Me inisiativën e Kryetarit të Lidhjes së Intelektualve Shqiptaro-Amerikan Ndue Ivanaj është organizuar në një nga sallat e pritjes të kishes katolike shqiptare të “Shen Palit” takimi me Anton Lulgjuraj njëkohesisht kryetar i Forumit Demokratik për Integrim në Mal të Zi. Gjithashtu ishin të pranishëm dhe Sekretari i Shoqates Atlantikut,dhe ish Komandanti Batalionit te Atlantikut në Luften për Çlirimin e Kosoves, Adrian Grajçevci. Gjithashtu dhe luftetari i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Viktor Lekoçaj.

Të pranishemit e ftuar nga Zoti Ivanaj,ishin veprimtar nga komuniteti shqiptar në Michigan,drejtues të disa shoqatave me veprimtari në kete shtet dhe perfaqesues të disa mediave shqiptare  në amerike.

Fillimisht e mori fjalën Dom Fran Kolaj,drejtues i kishes katolike shqiptaretë “Shen Palit” i cili nder të tjera vlersoi punen e Antonit si i ri që po luan një rol të rëndësishem në trajtimin e çeshtjeve politike të shqiptarve nën Malin e Zi.Ai vlersoi , luften  dhe nderin që i kanë bërë kombit të tyre Adrian Grajçevsci dhe Viktor Lekoçaj duke marrë pjesë në Luften Çlirimtare të Kosoves.Une kam deshirë që politikanet tonë kudo që jane në të gjitha trojet shqiptare duhet te frymzohen nga memoria e kombit,nga gjaku shqiptar i derdhun per liri.Politika shqiptare sot luan një rol të veçante si faktor stabiliteti. Por duhet  që politikanet tane duhet të jenë më të bashkuar për çeshtjet  tona kombetare. Politikanet dhe partitë tona të mos bashkohen me kundershtarin për interesa të ngushta vetjake dhe partiake por të jene se bashku në votime e çeshtje themelore kombetare.Politikanet shqiptare duhet te jene më teper në krah te politikaneve shqiptar nën Mal të Zi. Malësia ka nevoje ti ruhet identiteti kombetar,ka nevojë per komune,për universitet e gjuhe- tha nder te tjera Dom Fran Kolaj

Ndersa Kryetari i Lidhjes se Intelektualve Ndue Ivanaj shtroi një platform të Lidhjes para pjesmarrësve

 1. Të thirren te gjithë përfaqesuesit e shoqatave që kane veprimtari në Michigan
 2. Ishte i thirrun dhe Ekrem Bardha si drejtues i Teqes Bektashiane Shqiptare.Për mos pjesmarrjen e tij – tha ai-sonte nuk i dime arsyet.
 3. Dhe disa aktivista të komunitetit

Axhenda e takimit –tha Ndue Ivanaj është për të diskutuar për jeten politike dhe ekonomike të shqiptarve nen Malin e Zi,me shumë per gjëndjen e malsorve. Nga rrjedhin keto problem  sot ? Malesia dhe shqiptaret sot në Mal të Zi janë në një gjendje edhe me të veshtire se sa ne kohen e Jugosllavise se Madhe. Keto vinë si pasoje e politikes antishqiptare  serbo malazeze por edhe gabimeve te pafalshme te politikes dhe politikaneve shqiptar në Mal të Zi.

Një gabim yni i pafalshem ishte dhe votimi për ndarjen e Malit të Zi nga Serbia pa kushte të percaktuara mire nga votuesit shqiptar nen Mal të Zi.Aty është burimi i të gjitha atyre problemeve që sot po ballafaqohen shqiptaret sot.Por edhe mos interesimi i politikaneve shqiptar për gjithe ato problem që ka Malësia sot është e pafalshme.Ata më teper  jane fokusuar në interest e tyre të ngushta presonale  se sa te Malesise dhe viset shqiptare në gjithesi. Sonte kemi në ketë takim Antonin i cili ka nje aktivitet  tash me shumë se dy vjet me FDI dhe jo pak problem ka diskutuar dhe ngrite per të mirën e shqiptarve-tha Z.Ivanaj .Pataj paraqiti axhenden e takimit,siç e quajti ai.

AGJENDA E TAKIMIT SIPAS Z.NDUE IVANAJ.

1.Të organizohemi të gjithe se bashku që të dalim me një platform të perbashket për mbrojtjen e interesave të vellezerve tanë në Mal të Zi.

2. Të organizohet nje takim gjithëshqiptar në Michigan nga të gjitha trojet .Të organizohet nga  me pjesmarrjen e të gjitha shoqatave,institucioneve fetare,aktivisteve pa pase paragjykimin se kush do te jete drejtuesi i atij takimi.E rëndesishme është që të dalim të gjithë me një platform dhe të degjohet fort zëri i shqiptarve në Amerikë  për çeshtjen shqiptare në Mal të Zi.

3. Të organizohet DUBOI I DYTE. Shoqata e dikurshme “Atdheu na Bashkon” në bashkpunim me shoqatat e tjera në Amerike ka pase organizuar një takim për keto qellime në DUBOI(qyetet ne shtetin Pennsylvania në të cilin është mbajte njw takim i shqiptarve para disa vitesh). Rëndesia e atij takimi ka qënë se paten rënë dakort që per çeshtjen shqiptare të jenë në unison. Ka pase hapë një zyre për here të pare në historinë e diaspores në Tuz hapun ku kane qënë edhe ambasadoret e Amerikes dhe të Shqiperise.Kjo është e rendesishme të organizohet një DUBOI I DYTE me të gjitha shoqatat me veprimtari në Amerike.Të formulohet nje platform dhe te dergohet në të gjitha organizatat nderkombetare dhe ato të Shqiperise e Kosoves.

4.Të krijohet një organ i përbashket ketu në Michigan për çeshtje gjithë shqiptare,për organizimin e festive kombetare dhe cermonive  të ndryshme.Ai organ të ketë perfaqësuesit e tyre nga të gjitha shoqatat dhe institucionet fetare.Unë presonalisht mëndoj dhe propozoj që çdo kryetar i shoqates të jetë anatar i atij organi dhe krasaj tij të jene një ose dy anetar nga ato shoqata. Qe të mos perseriten ngatrresat e koheve të kaluara ketu në komunitet sidomos si ato të rastit të 100 vjetorit të Pavarsisë së Shqiperise. Ky organ do të ishte mjet preventive që ato ngjarje jot ë mira të mos ndodhin.

5.Një propozim që na ka dhënë  Dr.Fran Ivezaj i cili është edhe anetar i kryesise së Lidhjes Intelektualeve është organizimi i nje Charter School për komunitetin shqiptar në Michigan.

Në fjalen e tij Zoti Anton Lulgjuraj……

Solli për të pranishmit panoramen e lirimit të Z.Gjon Lucaj nga akuzat pa baze të tij. E kam ndjeke nga afer kete ngjarje pasi ishte nje fitore jo se nuk u burgos Gjon Lucaj por u thye mentalitet malazez se do te dilnin me idene se :” Çfarëdo që shqiptaret të bënin për ta mbrojte ate pala shqiptare do ten a e dorzojne ate,pasi e drejta është me palen malazeze,por kjo nuk ndodhe falë edhe këmbënguljes tonë”

Problemet në Malësi janë te panumerta,do të ndalohem në ato më të rendesishme-tha Z.Lulgjuraj.

1 Komuna e Malesise.Atje në Malesi nuk ka komune qyshe në 1957.Eshtë ndare BS,është ndarë Jugosllavia e në nuk jemi të zotet të fitojme një komunë.

2 Ndryshimi demografik i popullsise.Çka do të thotë kjo? Ardhja e boshnjakeve ne Malesi.  Para 20 vjeteve Dheu I Zi nuk ka pasë shtepi boshnjakesh,sot janë 800 shtepi ose rreth 3000 anetar.Kjo në saje të politikes së Malit të zi. Ata bëjne punen e tyre,për të na debuar neve,për të na asimiluar ne. Une kete e kam quajtur “Debim kolektiv” i cili presupozon largimi masovik e popullsise qe nuk ka kushtet ma elementare për të jetuar në atë treve.

3.Papunësia .Janë mbi 1000 të rinj që çdo dotë shikojnë se si e me çdo menyrë të largohen nga Malësia.

4. Problem jane pronat.Prona në Vuksanlekaj për të cilin është bërë dhe protest.Ajo është pronë kolektive që dikurë i ka takuar vellazërise se Hotit,sot qeveria malazeze po krojon të gjitha rrethanat për ta marre persona fizik nga Podgorica për ndertuar shtepi për pensionist malazez dhe per tua fale nga një pallat në mes të Vuksanlekajve  vetem e vetem per të ndryshuar demografine e malësise.Në vitin 1993 kemi qënë 93 % shqiptar në 2003 vetem 80 % e në 2013 nën 65% shqiptar. Për 20 vjet kemi një rënje drastike të popullesise shqiptare në Malësi.

ÇESHTJA E FLAMURIT

Jemi i vetmi vënd në Evrope që me ligje na ndalohet përdorimi i simboleve kombetare.

ABETARJA E UNIFIKUAR

Të gjitha trojet perdorin Abetarene unifikuar,ne jo akoma.

REFERENDUMI KONSULTATIV  PER KOMUNEN.

Shumë është folë për ketë çeshtje por që nuk ka edhe shume vlera.Referendumi është nje testim popullor me dy alternative pergjegje “po” ose “jo”. Pra thjeshte a e doni apo jo komunen.N.q.s  thuhet shumica thotë “po” ne nuk kemi fituar pasi qeveria e Malit të Zi do të thotë keshtu: “Shumë mirë që e doni komunen por ne nuk na detyron asgjë për tua dhenë ate që ju e deshet” e në rastë se referendum del “jo” qeveria e Malit të Zi do të thotë :”Skam çfarë tu bëj se ju vetë nuk ishit dakort” pra siç shihet në të dy  rastet vetem se shpenzojmë energji se komunen nuk e fitojmë. Pra ligji n.q.s fitojme me “po” nuk e ka detyrimin që të na japing komunen. Une jam kunder referendumit-tha Lulgjuraj-pasi ajo është një lojë sa vetem për të na qitë hi syve.Kete lloj referendum e kanë përdorur qeverite diktatoriale për të zhdukur pakicat etnike.

PERFAQESI JO PERPORCINAL

Nelegjislacionet me para kishim 4 deputet sot kemi dy edhe ata po te mso kishin fituar votat nuk do të ishin.Në kosove serbet i kanë të padiskutueshem 20 vënde në parlament,ne nuk e kemi atë të drejtë.

MUNGESA E PLANIT URBANISTIK

Në Tuz e në Malesi ndertohet dhe nuk ka plan urbanistik

TE ARDHUNAT

Janë të gjitha ato të ardhuna që merren nga taksat dhe të tjera që në vënd që të ishin për komunën e Tuzit,ata shkojnë në Podgoricë.

Malin e Zi e ka mberthyer kriza,ulja e të ardhunave,ulja e pagave.Nuk ka investime.Rruget dhe shkollat janë lënë në harrese.

Per të gjitha keto ne ankohemi por jemi minorance e Gjukanoviqi thote se është edhe normale të ankohen.

Ne duhet të kemi një planprogram për të shkuar tëk Gjukanoviqi dhe për të percaktuar afatet.

Z.Lulgjuraj nuk hezitoj të kritikoj ashper lideret e partive që janë dhe kanë aktivitet në Mal të Zi.Kemi 23 vjet që flasim e nuk është vepruar asgje. Une do tu thojsha se n.q.s është krijuar një gjë e mirë tash 23 vjet unë do tu thosha :”Me falni”

Pastaj kanë diskutuar dhe bërë pyetje Rrok Dedvukaj,Rush Dragu,Mikel Dema,Kujtim Qafa,Zef Pergega,Rafael Floqi,Joseph Dedvukaj,Marash Nucullaj,Nikolle Perkaj,Masho Ulaj etj.

Koktej për të pranishmit ishte i sponsorizuar nga vellezrit Ivanaj


Nga Albdreams

 

 

 

 

 

Deklarate: Shoqata e Atlantikut

Ne ish-ushtarët e Batalionit Atlantiku, pjesëtar të ish UÇK-së, të organizuar nën Shoqatën Atlantiku në SHBA, duke analizuar dhe duke përcjellur me shumë vëmendje situatat dhe gjendjen politike në trojet tona etnike në tërë hapsirat shqiptare e veçanërisht në trojet tona etnike nën Malin e Zi, jemi shumë të shqetësuar dhe të zhgënjyer me veprimet e lidershipit politik shqiptar në Mal t ë Zi.

Gjendja e krijuar pa asnjë perspektivë e popullit shqiptar në ato troje dhe mos angazhimi i liderëve shqiptar të thirrur në emrin dhe votat e popullit shqiptar na detyrojnë hapur të dalim në përkrahjen e atdhetarit Anton Lulgjuraj, kryetar i FDI-së (Forumi Demokratik për Integrim).

Politikat diskriminuese të pushtetit malazez ndaj popullit shqiptar, mohimi i çdo të drejte kombëtare dhe njerëzore, mos realizimi i premtimeve politike të bëra nga të vetquajturit lider politik Shqiptar, na obligojnë që si Shoqat e Atlantikut të përbër nga ish- ushtarët e UCK-së të të gjitha trojeve etnike të reagojmë ashpër dhe të denoncojmë politikën Malazeze dhe liderët shërbëtor shqiptar që po ju shërbejnë këtyre politikave diskriminuese dhe çkombtarizuese ndaj popullit shqiptar në trojet  tona.

Pa hyrë në analiza të thella për shkeljet e të drejtave tona kombëtare nga pushteti Malazez potencojmë rastin më flagrant që na ka indinjuar i cili është miratimi i ligjit për rendin publik dhe qetesine qe ndalon përdorimin e flamurit tonë kombëtar. Mos reagimi dhe heshtja e liderëve politik shqiptar, shërbëtor të pushtetit Malazez, na revolton. Prandaj, i vetmi zë i arsyes dhe forcës reaguese ishte zotriu Anton Lulgjuraj, i cili së bashku me intelektualët dhe tërë popullin patriot kombëtar nën organizimin e FDI-së organizoi protesta te mbajtura në Tuz për mbrojtjen e te drejtave te shqiptareve ne Mal te Zi.

Kemi vendosur që publikisht të jemi në përkrahjen e këtij patrioti shqiptar me një vizion të qartë kombëtar. I bëjmë me dije mbarë opinionit kombëtar shqiptar dhe veçanërisht shqiptarëve të cilët jetojnë në trojet e tyre në Mal të Zi, që jemi krah i tyre i fortë dhe me çdo çmim do të jemi me t’a në mbrojtjen e flamurit dhe të të gjitha të drejtave tona kombetare që shkelen në menyrë flagrante nga shovenistët sllavo- malazez. I bëjmë apel lidershipit politik shqiptar që të rreshtohet në krah të zotit Anton Lulgjuraj sepse nesër do jetë vonë dhe do ju dënojë historia me damken e tradhëtisë kombëtare. Ne, në asnjë mënyrë nuk do rrimë duarkryq dhe të bëjmë sehir se si shkelet e drejta e përdorimit të flamurit tonë kombëtar dhe të të gjitha të drejtave politike kombëtare shqiptare. Jemi për një zgjedhje të arsyeshme dhe demokratike, por nuk do përjashtojmë edhe mbrojtjen e këtyre të drejtave me gjakun tonë sikurse të parët tanë në ato treva që u flijuan për liri dhe bashkim

Kryetar : Gani Shehu

Sekretar: Adrian Grajçevci

51 Comments

 1. Ju lutem leni rahat at djalosh. Asht shum i ri me u marr me keto probleme.

 2. Nese mendoni te leni persthypje te punes madhe ne kete deklerate qe nuk ua lexon kush deri ne fund atehere vertet e keni gabim. Pajtohem me Martinin se jeni ka e merrni ne qaf kete djaloc po permes tij edhe Malesine si disa here deri tash. Me perkrahje tan ne diapsore eshte ba i madh Ferhat Diinosha, pas atyj e kem cua ne qiell Nik Gjeloshin, atreher u rreshtuame pas Vasel Sinishtaj, me von e bame zot ne tok Angjellkun, pas tij Muhamedin e tash Antonin. Aman burra a dim kuj jem tyj sherbye a thua eshte inadi i dikuj aq i madh sa na detyron me i sherbye malit te zi apo vertet ka ne mesin tone sherbetor te malit zi.

 3. Kjo eshte propagand e kot qe nuk ka asnje lidhje me realitetin. Antoni nuk asht rasti i pare i nje te riu qe bene veprime te tilla. Ka pas edhe raste te tjera te cilat kane perfunduar keq, pa asnje sukses, i vetmi sukses jane benefitet($$$).

  • poju ci dini me ba kmente per jarin e tjetrin pse votoni per DPs apor nuk dini gja ma mirUn jam ken en Tuz kur jan ba pregaditjet per zgjele,tue mi ndigjua ANTONIN fjalt e tina e trimnin ci i delte prej gojs se ti.Ky djal iri i shkoles me 10 kalon klasat e tina ne Tiran icili mundohet ti ndihmojn Malsis po ashtu me gjith zemer e me dijeni.Leni kto gjana por te bashk te bahemi e ti ndihmojm malesis shteti shqiptar dot na ndihmoj kur se i kemi nacat tu studiju ne shqipri.Rrnoft Malsija Naturale.

   • Nuk te kuptova krejt cka deshte me than se po shihet se spaske lidhje me realitetin, e ma pak me gjuhen shqipe. Kollaj asht me shit trimni, se asht demokraci, trimnia e tij ka tregua rezulatat, 190 vota ne Malesi, 23 Budva,Cetinje 18,Kotorr 29,Niksic 30, vec kqyrja rezultatin, a thua e kan votua edhe kta per burrni e trimni. E mos u ban injorant. Se nuk asht ma trim se ca kene Ferhati, Nika, Angj…. (kumara i antonit) etj etj

    • o sokol;poti ma mir thuoj vetit sorr po perse I muor antoni 190 vota e kem punen kshtu si e kem,tka marr DPS boll me nim tate per ata po ecim perpara,

     • DPS ka marre ma shume me nimen e antonit, se ka met parlamenti pa i deputet shqiptar. ai asht rezultati i antonit, ci ma shume merr vota en nikshiq e en budva se en ulqin. Jam krenar kur i vic em vlerson me emrin sorr.

 4. AUUUUUU na e çat ……. me keta Lulgjuraj, me keta far burrash.
  Edhe Frani keshtu ja ka pas fillua,gjoja per te miren e malsorvet,e çka fituam prej ti, te gjith po shohim.
  Ky djaloshi vije me jetua ne michigan se atje i ka votuesit,e perkrahsit?

 5. Me ket vizit te sukseshme ne Amerik dhe ndihmen e atyre qe te paten marr ne qaf ne zgjedhjete kaluara Nua Ivanaj, dhe Joseph Dedvukaj,dhe disa te tjerve numri i votave ne Malsi do te rritet nga 291 ne 391 pra ndoshta edhe 100 vota tjera dhe jo ma shume. Po ku ke pa more djal me than partit dhe liderat shqiptar ne mal te zi per 23 vjet skan ba asgja(kan mujt ndoshta me ba ma shum, por nuk thuhet skan ba asgja), aty ne fidhim e ke humbur luften politike per me ken lideri numer nje i Malsis(qe po pretendon ti dhe kacavjersit tu)..I pyetur ketu ne New York ne nje darke pse nuk je bashkuar ndonjeres nga partit shqiptare ekzistuese ne Mal te Zi per disa vite emandej ta marresh ne dor frenat e saj, aje u pergjegj pse kush jan ata qe une te shkoj mas tyre, te vin ata te un ni dacin, i kam thirr…

 6. ne takim dhe ata skan ardhur faji esht i tyre kjo ishte pergjegja e zoteri Antonit..Shko djal i mir ne Malsi dhe fitoj votat atje se prej ktu skemi cka me te ba, na bind se populli esht me juve ateher edhe ne do te perkrahim..me 291 vota sna ke bindur ende qe te vim mbas tejet, ndoshta ne nje dit te afert.. Mir te tha Masho Uli ne tubim shkoni atje dhe rregulloni punet atje ateher edhe ne kemi me ju perkrah kur ju te bashkoheni, se per jekshtu ase ne sdim ka me perkrah ma pare…Djal i hijeshim dhe i ri, me univerzitet te kryer ne Tiran mos u gut se e ardhmja esht para teje,, vetem pak durim dhe keshilltaret ma te mir ne te ardhmen…

  • 190 vota kapas ne malsi e tash pot garantoj ci skamejpas as 120

 7. Antoni esht vetem me dy vet ,Besnikun edhe V. C. Nuk mund ta kuptoj se si mendon ai ashtu? Paraqitet se ka nje grup te rinje por ne fakt jan vetem ata. Nese jane, pse nuk paraqiten? Kush ja mbushi mendjen te dalin ne zgjedhjet e kaluara kur edhe ata e dinin se vota per 1 deputet nuk i kan as shanset me te vogla? Pse u ngute more Anton djali i mire? Ata qe te futen aty per te deshtuar.
  Ne fakt, ne Malsi pa votat e Podgorices pati vetem 200 vota. E gabimet tjera me A. G. protesta etj. Mund te jesh studenti me i mire ne evrope, por ke tregua se nuk din te organizohesh, nuk je politikisht i pjekur.
  Une njoh rini qe jan politikisht te pa shfrytzuar, patriot e te arsimuar, pse nuk formove nje grup me ata por me 2-3 vet? Problemin e kemi ne se po patem rreth te gjere, i frigohemi se e shofim…

 8. i frigohemi se e shofim poziten e rrezikuar, ndoshta del dikush qe din me mire se un.

 9. o malsort e mij po si shkohet ne amerik me fitua perkrahjen e malsorve atje para se me fitua perkrahjen ne Malsi?
  po po atje shkohet me fitua perkrajhe $$$

  • kdalni TRIMA me pritni edhe mua Hajde hajde… po ju u dhezt flak per ket fmi!!!o malsort e mij ky djali mjerisht a ken dor keq edhe ….. tuzit €€€€.ahha tana keto organizata, parti…gjithku ka efekt separatizmi i klikes!kur dikush eshte i frustruar ne nje organizate. menjehere krijon nje organizate te re ku ai do te udheheqin…me rendesi eshte qe te jete i pari vetem!!!keshtu edhe keta te FDI qe te gjithe (tre gjithsehit) jane njerez te frustruar !!keshtu qe nuk shoh ndonje drite aty!!qe te gjithe jane njerez te provuar dhe te djegur ne sferen politike ne malesi! ne anen tjeter une personalisht e edhe malsoret tjer mendoj, kam humbur besimin ne keso lloj partish!!sepse se gjithku i fut hundet UDB-ja… per organizata e “me tha e te thach” te gjithe jemi te ngopur!!

 10. Une bashkimi munem me i komentua dy tri fjal ne lidhje me ket Djal Malesiet ? po more vdhezer a i votueme keta tiert deri tash na tregoni cka na dihmuan per Malesin po ni jan aq te mir pse kundershtojm ndaj tyre!!po i cili prej ketyre liderve ka fidhua ne moshen 22vjecar une nuk mundem me than tieter vec guximtar e Shqiptar i cili vec tregon nje vudhnet te mir per malesin ,na Malesort e kem nje gje cis nuk lam kan pa fjal edhe ni mos e past ja qesim asht tyrp per ne ata lider ci jan na malesort i kem votua!sot i shajm.Dikush kite than mbanje atje Antonin ne detroit votonje atje diaspora ,besa pa diaspor smundeni ju atje e na pa ju mujm ma kodhaj por nuk deshiroj me da por me bashkua.ju faleminderit

  • Bashkim para se te komentoshe shko pak e kryej dy tri kurse verore per drejteshrim atehere hajde te na provoshe me fakte se Antoni eshte i mire per vota te ,malseoreve.
   Keshtu edhe suksesi i tij do te jete edhe me i dukshem se besa me shokt e tu e me vjet qe ka do te mbetet edhe pa pune qe do te duhej ti pervishej para politikes.

 11. Antoni nese ka than se partit shqiptare skan ba gja,ka ba gabim trashaman, sepse ato kan ba shume, permes tyre ashte arrit ckatrrimi politik i shqipetareve!
  Keto e kan tregua veprimtarin e vet antishqiptare, duke u be pjes e koalicjonit antishqiptare!
  Antonin ne zgjedhjet e para e ka ndalua UDB- duke i perdore lideret e te ashtuquajtura parti shqiptare!
  E verteta eshte se Malsoret nuk e meritojne Antonin, se nje pjes e madhe jan ba shpirtera te shiture!
  Na e dime shume mire se dy oze tre veta qe po ndryshojne nofkat jan te paguare nga 150 € per ket propagand!

 12. Nuk ka shkua Antoni atje per me rregullua problemet, por me marr $$$.
  Antoni nuk asht i zoti me i rregullua problemet mrena mureve te shtepis se tij, e jo problemet e Malesise.
  Me ba me e dvet, kite me than se nuk i interesojn paret. Ater shtrohet pyetja tjeter: pse u car me A….., me kumaren? Rreth paresh, normalisht. E pra A….. e ka pru en jekyt kam ci asht tash, se mos te ite ken Ang….. ky nuk e kite pa as Tiranen, as Shkodren…
  Dmth rreth paresh prishi kumarin, rreth paresh i ka prish mardhenjet me ma te afermit, rreth paresh asht debua nga K. e T, rreth paresh ka shkua tash ne Amerik edhe rreth paresh ka me na …. tetanve.

 13. o malsort emi vec percarje e sharje se tjeter nuk dini epse nukdini asht e kollajt pse ini te prishun ne shpirt e ne tru se me fyeje e inade nuk punohet as nuk bashkohen se jashtu don anmiku e jekshtu gzohet anmiku e sa djelm ka malsija si antonin 22 vjecar me umarr me kaq shum halle jo per veten
  por per malsin athua kishte me ken ma kollaj me nej ne punt e veta e jo me ket milet te shitun dikush me pare dikush pa pare
  o perendi pobaj me dijt se tralltart na lan pa komun
  eti rrin e gjua me rrfe lisa ne permale kot

 14. O katastrofa njerz te pamen po si mendoni me ate krye, po more po perkrahni kete njeri kur ne tubimi e hapjes se pare te kesaj partie ne Tuz paten be kerdine se do te organizojne demonstrate kombtare me kerkesa per flamure, e ky bash ky Antoni i qiti flamurin e Malit te Zi ne gjoja protest te pshtjellun me flamurin kombtar.
  Ky Antoni na tha at dite se do ti kerkoj te drejtat e shqiptarve ne qytetin e Podgorices.
  Perkrahsit e tij jane Agjenti e 007 Sukuruc, Bashkimi Sulltani ne Albdreams etj qe ja kalxojne bash fytyren se kush jan kta “Patriot”
  Sikurse Antoni te ishte vertete i pregaditur do te priste 7-8 vjete e te nap dorhjekje per te ardhe me i fuqishem dhe me i pjekur me nje program te ri , ejo te turperoj vehten me filozofin e tij me dal ne zgjjedhje e me marr 200 vota ne Malsi…

 15. Ky eshte i ri dhe po te dinte ti ikte politikes per momentin e mos te tregoj etje per pushtet, do ti faleshin gabimet tye dite se startin nuk e kapas vetem por me dy mashtrues Angj…. qe u shua si vesa pas diellit dhe V….. qe po ngritet ne nje parti tjeter te re.
  Ne boten demokratike ky femije do te duhej te shiste gaazeta ne rruge qe te rritet nga vuajtjet dhe pastaj ti shihet rezumeja e jetes fillestare, pastaj karriera e tij si njeri i sukseseshem ne pune e me pas rrezultati tja mundsoj futjen ne politike, pastaj te jete politikan i sukseseshem dhe me ne fund te pyes popullin per mbeshtetje atehere kur te kete cka me i tregua se ka bere gjat karrieres se tij.
  Keshtu aj kerkon mbeshtetje politike kur ende eshte student dhe kurr skapas mundsi me i ofrua kujt ndihme por te tjeret…

 16. i kane ndihmuar gjer me tani, pa pase asnje dite pune ne jeten e tije, pa ja dijte kiametin asnje pune vetem don me dal e me u ba deputet fill prej shkolle, djersa duhet te mesoj te kerkosh te permirsime, puna duhet me te shty te kerkosh te kushte, kurse vuajtjet duhet me te shti te kerkosh te drejtat, e ti nuk i ke asnje nga keto.
  Ti djalosh Anton je djal i zgjuar, student i mire dhe keto mund te na japin premisa te mira qe ti vertete nje dite do te behesh nje djale i zoti, te arritesh kete duhet te bejsh shume mijera e minera kilometra neper binar te jetes si te gjithe shoket e tu, e me ne fund mund te jeshe edhe Lider i Popullit.
  Te tjeret te futen ne politik , politika eshte stres dhe i thi njerrzit para kohe, e shume bile i plak, ti duhet te piqesh pa politik e jo me politik qe te…

 17. shpetosh nga gjarmi i i saj qe te djeg pa meshire.
  Piqu qe te marish formen e duhur, atehere endrra e jote do te behet realitet.
  Mos merr shembuj politikanet shqiptare sepse jan aty ku jane jo nga suksesi por nga korrupcioni ballkanik.
  Qart shihet se asnje nga ju vertete nuk paski kontribue per ceshtje shqiptare vetem se paski pas qeshire me qene ne skene.
  O Nua Ivani po ku kje deri sot qe su pave asnjehere per ceshtje shqiptare ci ste pame ne asnje demonstrate vec tash ne kete moshe qe po i afrohe pleqnis.
  Perkrahnje ket 20 vjecar qe zellensi i tij AGJENTI me 007 shajne e quajne shqiptaret per dite spiuna e kercnojne ta mbyllin Portalin Malesia.te vetmin organ te paster kombtar ne Malesi.
  Mend o burra,se u prish kotari i trunit,pasi ini vonue pak me nxan trenin e ceshtje shqiptare.

 18. Pasha Baben eshte dashte kaher me hyp ne kete tren tash njezete vjete.
  Anton per ty kam nje porosi ti munesh me u marre me politik atehere kur perkrasit tu mos te shajn kend, vetem atehere e dime se kenje grup njerzish te mire mbeshtetesh.
  Edhe nje tjeter Amerika perdoret per me nxan mend jo me shit mend, te gjithe lideret e botes ketu mundohen te marrin kshilltare, por per kete ti nuk je vetem por me gjithe politikanet shqiptare se ketu vine me na shite mend e ide neve qe jetojme qe 30-40 vjet ne kete shtet.
  Kesaj here ne Amerike fitove perkrahjen e shokve te tu qe i ke atje, te njejtit i ke edhe ketu.
  Nese politika shqiptare ka deshtuar atje, duhet pagua me pare dikend qe te na mesoj dikush me eksperience e jo dikush pa te..
  Kur biznesi nuk shkon mire duhet gjet nje menaxher i mir…

 19. Kure z.A.Lulgjuraj thote se:Organizatat Politike dhe intelektualet ne Malesi nuke kan be asnji gja per Malsine,mendimi im personal eshte se z.Antoni ka folur gabim. Ata per te cilet ka votue populli per 23 vt.kane vuajtur shume me e pru Malsine ne kete gjendje.Ma shume i eshte bere dam Malsise per dy dekadat e fundit nen Mal te Zi se i eshte bere nen ish Jugosllavin.Gjukanoviqi ka per qellim me e asimilua popullin Shqiptare totalisht,aj ka fillua nji loje te re per zhdukjen e Shqiptarevet ne ato treva.Ne lojen qe ai filloj me lojtaret qe kishte nuk do te kishte sukses,por i futi ne loje intelektulet e Malsise te cilet jane akoma te pa pjekur dhe e lozin lojen me dredhi.Sot nuke mund te iu besohet asnjenit individ apo parti politike per arsye se:nuk kane pru kurrnje te mire per…

 20. Pse kaq shume fjale per asgje?
  E treguan heren e fundit ne zgjedhje se kush jane dhe qellimet e tyne.
  Mire kan dit E. Bardha qe nuk ka ardh, nuk kan ardh edhe shume tjer qe din ceshtjen e FDI-s

 21. Po more Malesia me kundershttua po din por problemin spo din me godit ,gjeje nja ci asht me udhheq Malesin ,ti ci pothua asht kshtu Antoni kaq i mbrapo mbetun une nuk shof mbeturi tek ky person vec perparim ne qoft se ije ma i zoti se ky urrno del ne votime shih sa po merr,per Antonin mos u merzit fare sa per pare ?Antoni ka shkollen e kryer dhe tue magjistrua Evropa ja gje punen ati kqyr punen tande hajt se mej konzerv peshkut ta gjen gjukani.

  • Ta dish i gja se injoranca jote vetem se i ul pik antonit. Fati maj keq i tij asht se rrin me nijerz si puna jote, edhe vetem ata e perkrahin. Ma mir mos folni se ma shume i nimoni

 22. pike se parit, sa e sheh njeriu se kush asht organizatori e din se cfar arritjesh do kem!!!! po m vjen mir ci nuk asht organizator M….. N……, bela se i kan ….. do pare te tij, asht daja i angj……!!! A….. me kompani…e tretti ….. ….. diaspors ci kem, po tja merrni vesh i her e pergjithmone: mos u berzieni nkto pune se na fikt pegjithmone plastju zot syte e ballit..po ju ma shume se gjysa ci ini atje, prej 50 mije njerzve jeni …mos na fikni edhe ne sic keni fik fmijt taj ci sdin shqip, ….. ……. …antoni vozit makinen disa mije eurosh, edhe kryen fakultetin disa dhjetera mijera eurosh me pare tueja thaftu krahi per tru ci skini aspak…problemi ma i mall asht se te na nuk ka problem, e ate e krijoni ju me piona si antonin, niken, gjergjushen, fatmirin, fadilin e do…

 23. tjere…tash, Antonin vet e kam kushri, dhe e di se aj sheh mire fort, larg e afer, por injorantat debila sic jane I……. me shoke(Jozefi, gjergji, zefi) e kan kshillua me vu syzet per me u duk SERIOZ!!! thaftu krahi ju e atij, aj sdin ma shume se kaq, u beson njerzve ci sdin mej ruejt dy berre t vizatueme e edhe po qorrohet fal jush, qorroftu zoti…ma shume vota ka mar n OPSTINA tjera se n TUZ ku jeton…as baba e nana skan votua per ta!!!! ni sbesoni shkoni ne KQZ se i kan fletevotimet me shenja t gishtave!!!! e shihni se per ka votuan P….. e L…..!!!! kush ka qjef t lajmrohet ktu me emen e mbiemen se vet ja munsoj kta me kusht qe me dal ne opinion!!!!!!!!!!

 24. Nuk kam me e ze kryet, a votoni per mua apo jo. Vet simjet kam me u ba deputet. E kam venos edhe pik. Dua me e clirua Grruden. Me ner ose me zor. Ni kjoft nevoja kam me dal ne demostrata edhe 20 here deri sa boshnjaket te ikin. E di se jane kryetrash, por demostratat jane si rraketa. Nar udheheqjen e patriotit dhe komutarit Vasel Sinishen, ni kjoft nevoja edhe des. Jam betua ne majen e kazhenikut. Une nuk kam pi uje zbeqit por uje prej saraxhes te shkathit..Disa kohe edhe ublet. Cdo dite ne Michigan dal ne up-north e pi uj bjeshket. Si me kene ne maje te Ravna Gora. Mos u dorzo Vasel Sinishtaj, se jemi me ju. Malesia e Miqiganit te nep suport.Organizo demostrata ne Malesi kur mos te jem na aty. Kur te fitosh Vasel, tan do shkojme te suncatena ne Florida.

 25. Jo “pasha zotin” mos genjej. Zoti eshte i madh. Antonit ja kan bele “Boing” 747. Ne aerodrom e ka prite mecedesi. Ka kalua mjesdita e ne dashte. Edhe mua mea kan pru shpirtin ne fyt keta Lulgjuraj: Leka, Kola, Frani e tash Antoni. Ti ci ije i Spijan, xgiella ja prej Traboinit, e po te parkrahim tane. Ky Vaseli edhe duket si me kene prej Shumadijet. Edhe historine nuk e ka fort te mir. Qyre ku na prun tan bashke. E tash Lubo Gjoka me Pashko Gjoka po dun me na xgell odbornikun. Jo pasha zotin jo edhe ksaj heret. Botha kan pas ne shtet e nuk duem me na sudua gjithmone. Si Gjek Gjoleka ci shkrua per danten Aligerin, Bokacia, Titi ci ka le ne Kuc, Qeni i Titit ne Rudina. Jo he burr both jemi merzit. “Pasha zotin” ti de mos e harro Bratilen. E Spija ka fiq bith e giju

 26. Eh cna ka gjet edhe nevet, jemi shume shkurtpames shumica ne pergjithesi, Antoni asht djali i ri me siguri edhe guximtare dhe ja pate nis shume mire.Nese vetem e veshtrojme nga kendi qe me ke vjen dhe kush i bene shoqeri Antonit ater ske nevoj me mendue ma shume se per se dhe ku i ka qellimet Antoni. Kur vjen ktu ne detroit asnje nga te afermit e tijna se perkrahin ,apo si don ky qe te jene me ta ate nuk e di,por e di shume mire qe sikur se thane disa ktu ma pare qe Antoni ka dy mendime kur vjen ktu.I pari ashte qe te ju bashkangjetet disa personave qe per lavdata te tyre qe tju dale zeri se jane patriot apo zemer mire tek ata e gjene ndihmen per tu dalur ne krye shpenzimeve qe atij i duhen per interesa te tijna personale, dhe kjo asht ma se e sigurt dhe cdo njeni e shef…

 27. aj qe ka sy ne balle.
  Dhe e dyta ashte se aj mendon se kta persona qe e kan zerin aqe te larte tek malesia se besa ktu ne diaspore as qe i njef kush per ata qe mahen se jane,ater mendon Antoni se nepermjet tyre ka me ja arrit dicka dhe do bahet i pare ne Malesin tone ,por noshta i dite i shalla edhe ja arrit atij qellimit dhe i shef gabimet qe po i ban aj vet se nese don me dale fitues duhet me fillue tek te afermit e tijna dhe ashtu pak nga pak me e rrit rrethin dhe me pas nje shoqeri te shendoshte qe e msojne dhe qe eperkrahin .

 28. Bashkimi
  Leri ato marrina me mua, se une e dua Antonin sa 7 here ti, une nuk kam asnje qendrim te keq ndaj tij dhe as nuk me intereson me e shfrytzua at njeri per karrieren time.
  Une nuk due me nga pas tije si qeni pas karvanit ashtiu si ban ti.
  Kure te vine koha e pjekjes se tij nese aj eshte i afte une kame me e perkrahe edhe moralisht edhe financiarisht e ti ke me qene aj qe posa aj te hipi lart do tja rrexosh karriken.
  Une e di se Antoni eshte i ri dhe i manipuluar, por e di se nese nuk rrin me shoket e tu dhe titisto- komunistat qe ka perrreth aj do te kete nje te ardhme te mire.
  Aj startin e ka te dobt sepse ju ju e kini shtu pa pik benzine perpara, e besa tash aj duhet me e ndreq matorrin e vet pa ju, se ju jeni e zeza e tij.
  Ne Amerike nese nje kompani bjen ne fund ka vetem…

 29. Ne Amerike nese nje kompani bjen ne fund ka vetem dy mundsi ose te riparohet me nje menaxhim te ri ose te bankratoj per me ardhe mbrapa pas pak me nje fuqi te re dhe emer te ri, qe mos te diktohet fare ajo e para qe kapas zerin e keq.
  Edhe Antoni duhet me pushua me kete veprimtari pasi ju e keni djeg, duhet te vazhdoj studimet pasi aj thote se eshte ne rregull me to dhe atehere mas disa vjetesh nese ka keto ambicie ti kthehet politikes ku atehere do te jete ma i pjekur, ma i zgjuar, ma i dijshem, ma i vendosur , ma i shetitur, ma i lexuar, dhe shume me pake i manipuluar.
  Atehere nese antoni te kerkon ty “Bashkimi” ti vertete ke me qene i vlershem.
  A ha une konzervat e Millit ajo eshtekrejt dicka tjeter, une jetoj ne Amerike tash 30 e sa vjet, kam disa kushte te volitshme per jetes…

 30. Besa Antoni esht djal arit por i ka shokt e kqi Bataloni i Atlantikut kjoft i bekuar ata e kan kallzua vetin por danje ANTONIN prej atyne shokve ci e dogjen nje her bashkonje me do njerz te shnosh e ishalla perparon por jo nuk muj me ata dy shok kot e kini edhe ju qe ini shum te mir se ata jan teper te kqi rrnoft Bataloni e rrnoft BASHKIMI KOMTAR

 31. po mir se po dini gjicka pse spo dini se malsia ka marua gati e si po thoni ju mos me ba kurrni send
  por me nej me duer kryq e malsia te maroj per minadit
  te antonit lle te shokve te tij ma ransi pask ni stol si thoni yu se malsia per me marr v s epartija e tij
  ose partnert e tij se tash izet e tri vjet smujten me
  fitua komunen e malsis por premtime me rrena
  bashk me shtetiun vt mendoj ci e mira nuk prish askand e pse moste punoj antoni per temiren e

  malsis

 32. Po ty “Malesi” kush dreqnit po te dvete. Kush te tha se Antoni ashte djege. Ka pas 200 vota. Po nuk ka ma shume patriot Malesia se nuk kishte me kene ku ashte. Ma se shumti vota ka pas DPS. Per ty me te miret kenkan ata qe kan vota ma se shumti. Antoni nuk asht djege perse ka hupe ne nje zgjedhje. Per ty dy shok te Antonit po e ckatrruekan Malesine. Po more qyqe Antoni as nuk kishte linde kure Malesia u ckaterrua nga ti e shoket tu. Tash e ka redin Hoti. Na kini gi ju tjeret. E ti po urlat si gomari per Vasel Sinishtaj. Me gjith fuqi do te mundohemi mos te fitojne tradhetaret. Ti mundoju me edukua femit tu e jo Antonin more qyqan.Ministri I financave te SHqipnise asht 26 vjecar. Ja marshi te keqen Antonit ti me shoke. Antoni do organuzohet me shoke. Nese hupe aj hupe Malesia e jo…

 33. Jo paska krye Malsia keq pra kur paska pet ne 200 shqiptar te vertet patriot!!!!
  Po si nuk te vjen tyrp me than ti me nofken serbe!!!???

 34. Ti “narodna sloga”vec eleminoje at nofke.Je,very funny guy!,you are a crackerjack,xhan!

 35. O Narodna Slloga, pse po rren per ministrin e financave te shqipris se eshte 26 vjechar, kur aj eshte i lindur me 1956 po ju,a me rrena mendoni se do te fitoni?

 36. Ne kete parti e keni patur adhuruasin tuaj Vasel SInistaj. Qe aqe forte po vajtoni per te. Te ishin ma shum patriota nuk kishin me votua per partin me te madhe ne Malesi-DPS. Narodna SLoga shkoj ne Bruksel me deshmua se shqiptaret e kan punen mire. Ky nuk ishte I vogel por ishte 60 vjecar. Edhe Ferhati ishte 60 vjecare. “Burrat” e dheut. Qe I plasi pika kudra Antonit.
  TYRP! TYRP! TYRP!

 37. Ti kosov rexh ba..la ske te drejt me fol gje,kundra shkijeve,se gjyshi yt u flijua per shkije dhe rrezikoj familen e tij te gusht edhe krejt bajrakun e Trieshit, per ni shkja!
  Pra kujdes,kur te duesh tja qeshish dikuj gomarin,se ………
  Ta njohim origjin more K… Gj.. J

 38. Kur ju thuhet se shefin e kishit me ambasadorin malazez ne londer Stankoviqin ne Reformske snage crne gore ater “arsyetohi” se ata jan ken levizje anti millosheviq. e edhe antarin tjeter te familjes e kapa liberal.
  por per v sinishtaj e sulmoni se asht ken ne liberal, parti anti gjukanoviq.
  eeeeee more njerz kot.
  ai shefi juaj edhe sot asht njekosisht edhe ne nje parti tjeter malazeze.
  interesant tana infot e udbs i din? ku i merr se sma merr menja se asht aq kollaj me i fut gishtat ne arkivet e udbs, nuk jan cerlle fmish ata

 39. o tebit e kral nikolls bukur po e doni malsin vraftu perendija vec jekshtu ecni perpara me ul njanin e tjetrin poshiti shum lir ci elle krypen e prisht si l gj
  lle l g ci shkoni si fallcoret tue kukat jo asht iri e duhet
  me u pjek ne politik se kta tedy e pshtuen malsin
  va krypsha trut tetanve ci i marrin mrapa l g l gj

 40. A din kush ku gjinen LLesh tuzi e N S
  Shqiptart si kta vije me i hjek toket,se nuk lan kan pa ba tradhtar

 41. Llesh Tuzi,gjindet ne Tuz,kurse N,S ne Cetinë me siguri,!
  A don tjera info o Trimia?

Comments are closed.