Sinishtaj ftoi partitë shqiptare që të bojkotojnë zgjedhjet për Komunën Urbane të Tuzit

sinistaj

Kryetari i Iniciativës Qytetare – Tuz Vasel Sinishtaj për gazetën “Dnevne Novine” deklaroi se ai shpresoi se Presidenti i Malit të Zi do të shpall zgjedhjet për komunën e Tuzit Malësisë, por pasi që kjo nuk ka ndodhur, atëherë nuk ka zgjedhje tjetër, vetëm të bojkotojnë zgjedhjet në Komunën Urbane të Tuzit.

Sinishtaj deklaroi se nëse partitë e tjera shqiptare do të dëgjojnë as ato nuk do të legjitimojnë Komunën Urbane.

“Mendimi im personal është që të bojkotojmë zgjedhjet në komunën e qytetit. Partia do të marrë vendim, por unë nuk do të jem në listë për Komunën Urbane. Nuk e di se çfarë do të thonë votuesit, çfarë do të thonë njerëzit që janë rreth meje dhe që kaq shumë kohë më japin mbështetje, por unë personalisht kam këtë qëndrim të tillë që nuk do të legjitimoi KU. Ka qenë mjaft kohë dhe kjo bisedë rreth komunës zgjat tash 30 vite, aty janë premtime, por asgjë nga këto, “theksoi Sinishtaj.

Por, kur është pyetja për zgjedhjet për Kuvendin e Kryeqytetit, sipas fjalëve të tij, është bisedë krejtësisht tjetër.

Lista unike shqiptare siç ka thënë ai duhet të përfitojnë nga aksioni afirmativ dhe të fitojnë një vend këshilltarit në Parlamentin e Podgoricës.

“Kryeqyteti është bisedë tjetër. Për mua do të ishte shumë interesante të jam përfaqësues shqiptar, por nga burimi jo nga lista e cila do të ishte brenda cilës do parti. Pra, aksionin afirmativ sipas të gjitha gjasave do ta përdorim me kusht që të jenë lista e përbashkët. Nëse nuk do të jenë e përbashkët, atëherë do të jetë shumë e vështirë për të fituar një vend në parlament për kryeqytetin pasi që për këtë nevojiten rreth 1,600 votave që do të zbatohet aksioni afirmativ. Por unë mendoj se shansin nuk duhet ta lëshojmë por ta përdorim. Ne në zgjedhjet e kaluara lokale kemi fituar 1.963 vota, me atë përqindje të votave tani do të kishim këshilltarin në Kryeqytet. Nëse ne kemi fat që këshilltar ynë të jetë vendimtar, atëherë njeriu do mund të flas për diçka që quhet kushtëzim “, theksoi Sinishtaj.

Albert Camaj