“Nata e Buzmit” në Malësi të Madhe-Shestan-Dukagjin të Kosovës (foto+video)

ans shqiponja 2Para disa kohe filloi bashkëpunimi i rinisë së Malësisë së Madhe , Shestanit (Tivarit), Ulqinit dhe Dukagjinit te Kosovës. Këta të rinje shfaqen ne Tuz dhe Ulqin me sukses shfaqjen “Nata e Buzmit” – Dushkut – Lisit të shenjtë që vihej në zjarr natën e kërshëndellave në shumë treva shqiptare, pasuar nga përshëndetja rituale “buzmi bujar”, rrënjët i ka tek adhurimi pellazg i lisit.

Ansambli SHQIPONJA nga Malësia e Madhe – Tuz, e pranoi me kënaqësi ketë inisjativë. Falenderojmë për ketë inisjativë Don Gabriel Grabanicën (famullitar i Braticës – Ulqin).

Ansambli SHQIPONJA

ans shqiponja 1 ans shqiponja 2 ans shqiponja 3 ans shqiponja 4