Vetëm një shqiptarë i punësuar në funksion të lartë

aleanca qytetare“Shteti nuk dëshiron të zgjedhin çështjen e diskriminimit ndaj pakicave, por është DPS-ja ajo që shpesh dëshmon se menaxhon proceset për punësim në administratën shtetërore dukë dhënë premtime të ndryshme të marrëveshjeve ndërpartiake”, sqarojnë nga Aleanca Qytetare.

Nga kjo Aleancë sqarojnë se nga më shumë se 31 mijë shqiptarë në Mal të Zi, në pozita të larta në ekzekutiv është i punësuar vetëm një shqiptarë.

Ata theksojnë se respektimi i Kushtetutës, Ligjit për Veprimin Afirmativ dhe të drejtën e përfaqësimit të barabartë janë obligime të Qeverisë. /MALESIA.ORG/