Sarajevë – BeH zbulimi i shtatores të së Lumes Nënë Tereze (foto+video)

truporja nene tereze ne sarajeveTë ënjtën, më 04.06.2015, dy ditë para shtegtimit apostolik të Papa Françeskut në Sarajevë, në lagjen Marin Dvor, u bë përurimi i shtatores të së Lumes shqiptare Nënë Terezës, Gonxhe Bojaxhiut.

Ideja, nisma dhe koordinimi i realizimit të kësaj vepre është e z. Flamur Gashi, deri në shtatorin e kaluar ambasador i Shqipërisë në Bosnje-Hercogivinë, tani Ndihmës i Presidentit të Shqipërisë për rajonin e Ballkanit.
Sponsorizimi i kësaj vepre është bërë nga, veprimtari i dalluar malsorë që jeton dhe vepron në Detroit, Marash Kolë Nucullaj.

Në këte aktivitet morën pjesë: Ambasadori Valentin Incko, Përfaqesuesi i Lartë i BE për Bosnje e Hercegovinen (BeH), Prof. Ivo Komsic, Kryebashkiaku i Sarajevës, Kardinal Vinko Puljic, Kardinali i BeH, Enes Cengic, Prof. Dr. Martin Berishaj, Marash Nucullaj etj.

Për këtë rast në Sarajevë udhëtuan edhe një grup qytetarësh nga Tuzi-Malësia, transportin e të cilëve e kishte sponsorizuar poashtu Marash Nucullaj.

/MALESIA.ORG/

11098003_10206919728813110_5687839360859656812_n 11351168_10206919728133093_6712565874801903542_n 11412356_10206919728333098_5146679673450429575_n IMG_9591 IMG_9616 IMG_9619 IMG_9622