Zëri i Amerikës: Emigrimet nga Malësia (video)

Tuzi MalësiaRajoni i Malësisë është ndër vendet e para me shumicë shqiptare në Mal të Zi që e përfshiu vala e emigrimit. Si pasojë e kësaj situate vlerësohet se dyfishi i banorëve së kësaj treve jetojnë në mërgim, kryesisht në SHBA.

Shkaqet e emigrimit,sipas analistëve janë të shumta, por dominojnë shkaqet ekonomike, papunësia dhe ato politike.

Korrespondenti i Zërit të Amerikës Ali Salaj  përgatiti kronikën.