Nuk përsëritën zgjedhjet në Ulqin, edhe “Shqiptarët të vendosur” çuan ankesën

kshzNuk do të ketë përsëritje të zgjedhjeve në dy vendvotimet në Ulqin, kundër përsëritjes ishin edhe Koalicioni “Shqiptarët të vendosur” – Hajdinaga përfundimisht mbetet pa mandat.

Komisioni shtetërorë i zgjedhjeve (KSHZ) vendosi sot që nuk do të përsëritën zgjedhjet në dy vendvotimet në Ulqin, shkruan portali Ul-info.

Të mërkurën Komisioni komunal i Ulqinit (KKZ) kishte pranuar kërkesën e Koalicionit Shqiptar Me një qellim” (PD-IQ-LDMZ-Perspektiva) dhe kishte anuluar zgjedhjet në dy vendvotime. Për shkaqe të disa parregullsive, ky komision kishte anuluar votimet në vendvotimin nr. 8 në Braticë dhe atë nr. 10 në Shtoj.

Bartësit të listës  Me një qellim”, Gzim Hajdinagës i kishin munguar rreth 340 vota për të fituar mandatin, andaj rivotimi në këto 2 vendvotime ishte shansi i fundit që Hajdinaga të marrin mandatin, por që tashmë me vendimin e KSHZ-së kjo më nuk është në lojë.

Siç shkruan ky portal, ankesën në vendimin e KKZ-së në Ulqin që të anulohen zgjedhjet në këto dy vendvotime në Ulqin, ia dërgoi KSHZ-zë, përveç të tjerëve, edhe Koalicioni “Shqiptarët të vendosur” (Forca-UDSH-ASH).

Ankesa është nënshkruar nga Nazif Cungu, Mehmet Zenka dhe Nik Gjeloshaj. /MALESIA.ORG/

prigovor prigovor-2