Gjeloshaj sqaron se nuk kanë ultimatume në kërkesat e tyre drejtuar DPS-së

nik-gjeloshajPërfaqësuesit e Koalicionit “Shqiptarët të vendosur” deklaruan se negociatat me mandatorin e DPS-së Dusko Markovic për formimin e qeverisë së re ende nuk kanë filluar, sepse ende nuk është nënshkruar platforma e partive të pakicave, dhe se ata nuk kanë ultimatume në kërkesat e tyre.

Pas Nazif Cungut (Forca) e Mehmet Zenkës (UDSH) edhe Nik Gjeloshaj nga Alternativa Shqiptare i ka mohuar lajmet se ky koalicion ka vendosur ultimatum në kërkesat drejtuar DPS-së.

Përfaqësuesi i ASH-së Nik Gjeloshaj tha se fjala ultimatum nuk ekziston në fjalorin e të partisë së tij, dhe se ende nuk pati takime zyrtare me DPS-në.

Ai tha se është arritur marrëveshja për platformën e partive të pakicave, dhe se ajo tani duhet të nënshkruhet nga kryetarët e partive.

Gjeloshaj tha se do të kenë kërkesa në nivelet ministrore.

Gazeta Vijesti me herët kishte shkruar se Koalicioni “Shqiptarët të vendosur” (Forca-UDSH-ASH) nuk do të hyjnë në koalicion pas-zgjedhor me DPS-në pa fituar ministrinë e pakicave, ministrinë e turizmit apo nënkryetarin e Qeverisë dhe nënkryetarin e Kuvendit republikan.  /MALESIA.ORG/