David Kalaj fitues i çmimit të “13 korrikut”

Matematikani David Kalaj nga Malësia, fitues i çmimit të “13 korrikut”.

Me vendimin e jurisë profesionale, fitues të çmimit të “13 korrikut” për vitin 2017 janë: Prof.Dr David Kalaj, skulptori Miodrag Scepanovic dhe Dr Svetozar Savic, është kumtuar nga Ministria e Kulturës e Malit të Zi.

Çmimi i “13 korrikut” i jepet qytetarit apo shtetasit të Malit të Zi, grupimi apo subjektit me qendër në territorin e Malit të Zi për vepra apo arritje në të gjitha fushat e punës dhe të krijimtarisë gjatë dy viteve të fundit, e të cilat arritje janë me rëndësi të madhe për shtetin.

Punimet shkencore të Prof.Dr David Kalaj, janë publikuar në revistat shkencore më prestigjioze, botërore.

Kalaj, ka publikuar mbi 60 punime shkencore në fushën e matematikës dhe ka shqyrtuar një numër të madh të punimeve shkencore . Kalaj është autor i dy librave në fushën e analizës komplekse dhe është bashkë-autor i librit me profesor Millojica Jaqimoviq, libër i parë i këtij lloji i botuar nga Universiteti i Malit të Zi në këtë fushë. Kalaj gjithashtu përkheu tekste shkollore, për 6 klase të shkollës fillore dhe të mesme nga lënda e matematikës nga gjuha malazeze në gjuhë shqipe.
Ministria e Shkencave të Malit të Zi, në vitin 2012, kishte përzgjedhur fituesit e çmimeve vjetore për arritje shkencore, ku çmimi për drejtuesin e projektit shkencor-hulumtues dhe ekipit hulumutes i kishte takuar Prof.Dr David Kalaj. 

/MALESIA.ORG/

Tags: 
 • Silueta

  Krenar me ty Doktor! Suksese edhe ne te ardhmen.
  Por na fal, sepse ne e kemi nje te mete… Njerezit e medhenj te shkences, ata qe punojne shume por ne heshtje, shpesh nuk i vleresojme aq sa duhet! Derisa nje dite dikush nga jasht na e ben te ditur se cfare njerezish te medhenj kemi ketu brenda Malesise.

 • Sytki Ndrecaj

  Urime David per sukseset e tua. Krenar çdo malësorë e shqiptarë për arritjet tuaja në shkencë. Me respekt Sytki Ndrecaj Koplik, Malësi e Madhe.

 • Albert Camaj

  Krenar që Malesia ka përsona më kaq arritje të larta shkencore si z.
  Kalaj. Profesor, urime për punën tënde efikase dhe arritje shkencore,
  ju deshiroj suksese të gjithanshme. Me respekt ish studenti juaj Albert
  Camaj.

 • Tradhtaret Rreziku i Malsise

  David, per hire te Malesise e per koken tende, mos u korit, Vec matematiken tone shoshite mire. Malazezeve kur eshte fjala per ty e per mua ,2+2, nuk u bejne kurre 4. URIME DHE SUKSESE TE METEJSHME

 • RodRopit

  Urime o prof. Kjo a gja e madhe per me fitua sic e fitove ti, pa politik, pa dredhi e lobim, por vetem me pune. Sidosmos tye dit se shqiptari en Mal tZi per me marr kyt cmim duhet me i pa edhe disa hise ma shume merita.
  Vec i porosi e kam. Kurr mos harro se 1 + 1 nuk jan cdoher = 2 Sidomos kur nuk perdoret prezervativi.