List/Grid

Arkivi Mujorë: Qershor 2017

Në New York u mbajt orë përkujtimore për veprimtarin Prelë Sinishtaj

Në New York u mbajt orë përkujtimore për veprimtarin Prelë Sinishtaj


Në praninë e një numri të konsiderueshëm pjesëmarrësish nga komuniteti shqiptar në New York me rrethe, më 24 qershor të vitit 2017 u mbajt orë përkujtimore me rastin e vdekjes… Lexo më shumë »


S’ka ujë për pjesën malore të Malësisë

S’ka ujë për pjesën malore të Malësisë


   Siç shkruan e përditshmja „Dan“, miratimi i Planit zhvillimot të Komunës së Tuzit, për gjysmën e dytë të vitit, duhet të pres miratimin e Statutit të Komunës së Kryeqytetit,… Lexo më shumë »


SHKA “Rapsha” në bashkpunim me QIK “Malësia”, organizon Mbrëmje kushtuar Folklorit në Malësi

SHKA “Rapsha” në bashkpunim me QIK “Malësia”, organizon Mbrëmje kushtuar Folklorit në Malësi


Për të ruajtur vlerat tona kulturore, SHKA “RAPSHA” në bashkpunim me QIK “MALËSIA”,të dielen me 02.07.2017 në ora 20:00,organizon Mbrëmje kushtuar Folklorit në Malësi. Të ftuara ishin: Të gjitha shoqatat… Lexo më shumë »


Lucgjonaj: Malësia në mëshirën e fatit dhe injorances

Lucgjonaj: Malësia në mëshirën e fatit dhe injorances


Nga Msc. Mark Lucgjonaj Edhe pse jemi në shekullin XXI, ne shqiptarët në Mal të Zi, duke i pasur të gjitha mundësitë politike dhe ligjore, ënde po vuajmë kompleksin e bajraktarizmit…. Lexo më shumë »


David Kalaj fitues i çmimit të “13 korrikut”

David Kalaj fitues i çmimit të “13 korrikut”


Matematikani David Kalaj nga Malësia, fitues i çmimit të “13 korrikut”. Me vendimin e jurisë profesionale, fitues të çmimit të “13 korrikut” për vitin 2017 janë: Prof.Dr David Kalaj, skulptori… Lexo më shumë »


New York: Orë përkujtimore për Prelë Sinishtaj

New York: Orë përkujtimore për Prelë Sinishtaj


Nga Beqir Sina Shoqata ‘Malësia e Madhe’ në New York, organizoi të shtunën në mesdrekë, orën përkujtimore me rastin e vdekjes së parakohshme të  anëtarit të Këshillit Drejtues të kësaj shoqate… Lexo më shumë »


Numërohen mbi 83% të votave, në Shqipëri

Numërohen mbi 83% të votave, në Shqipëri


Partia Socialiste është pranë një fitoreje historike, ku deri tani janë numëruar mbi 40% të votave. Teksa janë numëruar 2201 nga 5362 kuti në të gjithë Shqipërinë, PS udhëheq me… Lexo më shumë »


Urime Fitër Bajrami

Urime Fitër Bajrami


Urojmë të gjithë shqiptarët të besimit islam, gëzuar festën e Fitër Bajramit. Shëndeti, dashuria dhe harmonia mbizotërofshin gjithmonë në familjet tuaja. Tek shqiptarët, të krishterë e mysliman, festat çdoherë kanë… Lexo më shumë »


Të dielë zgjedhjet parlamentare në Shqipëri

Të dielë zgjedhjet parlamentare në Shqipëri


Pas një muaj fushatë elektorale, në të cilën të gjitha partitë politike janë munduar t’i bindin  qytetarët për t’i votuar, sonte fillon heshtja parazgjedhore për zgjedhjet parlamentare në Shqipëri që… Lexo më shumë »


QKI ”Malësia” Tuz  dhe SHPS ”Trofta” Tuz shpallin  foto konkursin 2017

QKI ”Malësia” Tuz dhe SHPS ”Trofta” Tuz shpallin foto konkursin 2017


QKI ”Malësia” Tuz dhe SHPS ”Trofta” Tuz shpallin foto konkursin 2017 me temë : Vera në Malësi. Me anë të objektivit të aparatit fotografik të ilustrojmë jetën  në Malësi gjatë… Lexo më shumë »