Të dielë zgjedhjet parlamentare në Shqipëri

Pas një muaj fushatë elektorale, në të cilën të gjitha partitë politike janë munduar t’i bindin  qytetarët për t’i votuar, sonte fillon heshtja parazgjedhore për zgjedhjet parlamentare në Shqipëri që do të mbahen  të diel, më  25  qershor 2017.

Për të votuar në këto zgjedhje të drejtë vote kanë 3.48 milionë shqiptarë.

 Gara më e rreptë është zhvilluar  në mes Partisë Socialiste të kryesuar nga Kryeministri aktual Edi Rama,Partisë Demokratike, të Kryesuar nga Lideri i opozitës dhe ish Kryebashkiaku i Tiranës Lulzim Basha dhe Lëvizjes Socialiste për Integrim  të Kryeparlamentarit të Shqipërisë Ilir Meta, Lëvizje kjo tani e kryesuara nga Kryetari i kësaj partie Petrit Vasili. Ndërsa në garë zgjedhore janë edhe Fryma e Re Demokratike e Kryesuar nga Ish Presidenti Bamir Topi dhe Partia Libra e Kryesuar nga Kryetari i saj, njekohesisht edhe ish deputeti i Partisë Socialiste Ben Blushi, si dhe disa parti tjera politike.

Parlamenti i Shqipërisë numëron 140 deputetë, të cilët do të zgjedhen nga 12 qarqe.

 

Deputetët sipas qarqeve do të jenë:

Qarku i Beratit, 8 mandate

Qarku i Dibrës, 6 mandate

Qarku i Durrësit, 13 mandate

Qarku i Elbasanit, 14 mandate

Qarku i Fierit, 16 mandate

Qarku i Gjirokastrës, 5 mandate

Qarku i Korçës, 12 mandate

Qarku i Kukësit, 4 mandate

Qarku i Lezhës, 7 mandate

Qarku i Shkodër, 11 mandate

Qarku i Tiranës, 32 mandate

Qarku i Vlorës, 12 mandate