Armand Duka rizgjedhet për herë të pestë në krye të Federatës Shqiptare të Futbollit

Armand Duka është rizgjedhur për herë të pestë në krye të Federatës Shqiptare të Futbollit pas votimit të mbajtur ditën e sotme në Asamblenë e 7 të Përgjithshme Zgjedhore. Duka ka marrë 38 vota në raundin e dytë, ndërsa rivali i tij Bashkim Fino ka marrë 24 vota, ndërsa 3 të tjera rezultuan të pavlefshme.

 Në raundin e parë të votimit, asnjëri nga 3 kandidatët nuk mundi të merrte 2/3 e votave, ndërsa në votimin e dytë Armand Duka ka siguruar mbi 50% të votave duke siguruar edhe mandatin e tij të pestë.

Në raundin e parë, Armand Duka, mori 39 vota, ndërsa Bashkim Fino ka marrë 22 vota dhe 4 vota u shpallën të pavlefshme. Asnjë votë për kandidatin tjetër Shpëtim Hala.

Asambleja zgjedhore e Federatës filloi punimet në mëngjes, në prani të 65 anëtarëve me të drejtë vote, nga 66, sepse në Asamble mungoi Bilishti.

Vëmendja e të gjithëve u përqendrua te gara për kreun e federatës, ku garonin tre kandidatë: presidenti Armand Duka, që kërkonte një mandat të pestë, deputeti socialist Bashkim Fino dhe ish-gjyqtari Shpëtim Hala.

Pas fjalës që kandidatët mbajtën përpara anëtarëve të asamblesë, ku nuk munguan akuzat e kandidatit Fino ndaj punës së deritanishme të federatës së drejtuar nga Armand Duka, u kaluar në votimin e parë, atë për kreun e federatës. Ndërsa tensionet në prag të këtij votimi ishin shumë të larta, brenda në Asamble votimi u zhvillua mjaft qetë.

Me daljen e rezultatit të dy rivalët të shtrënguan duart njëri-tjetrit, kurse Bashkim Fino e uroi Armand Dukën me fjalët “Urime”. Por kjo nuk do ta pengojë ta ankimojë çështjen në gjykatë.

Top Chanel