Formohet Kuvendi i Komunës së Ulqinit – 30 këshilltarë në pozitë, vetëm 3 në opozitë!

Sot në Ulqin u formua Kuvendi i ri i Komunës së Ulqinit, me çrast u zgjodh kryetari i Kuvendit.

Kryetarë i Kuvendit u zgjodh Ilir Çapuni nga radhët e Forcës.

Përzgjedhjen e tij e përkrahën publikisht të 30 anëtarë të koalicionit qeverisës në Parlamentin lokal (DPS, Forca, Koalicioni “Zgjohu Ulqin”, UDSH, SD dhe Partia Boshnjake).

Abstenuan tre këshilltarë të opozitës, dy nga URA dhe një nga Partia social demokratike.

Kryetari i komunës, siç janë dakorduar nga koalicioni qeverisës, do të jetë nga radhët e DPS-së.

Kjo është hera e parë që Kryetari i Komunës së Ulqinit nuk do të jetë nga partitë shqiptare.

Njëri nga tre këshilltarët e vetëm opozitarë Ilir Harasani nga Lëvizja URA për të treguar, siç shprehet ai, fundosjen e vlerave demokratike në këtë institucion, sot ishte veshur me të zeza.

”Intervistë për TV Vijesti, RTK dhe TVT sot jam veshur me të zeza sepse është ditë zije për parlamentarizëm, kanë vdekur vlerat demokratike nga 33 këshilltarë 30 në pozitë, për herë të parë kryetari do i takojë DPS-it, sot jemi kthyer në komunizem”, kështu shkruan Harasani në një postim të tij në fb. /MALESIA.ORG/