Klubi i futbollit Fc.America organizoi në Tuz turne në futboll me rastin e pavarësisë së SHBA

Klubi i futbollit Fc.America i themeluar ne vitin 2015 ne Tuz-Malesi organizoi per her te par turneun ne futboll te vogel me rastin e 4 korrikut pavarsise se Shteteve te Bashkuara te Amerikes.

Ne kete turne moren pjese ekipet: Akademia nga Ulqini,  Elektron nga Podgorica si dhe dy ekipe te klubit Fc.Amerika. Ne kete ngjarje sportive qe do te mbahet tradicionalisht cdo vit ne Tuz-Malesi ishin prezent perfaqesuesit e Ambasades Amerikane ne Podgorice si dhe nje pjese e te ftuarve dhe miq te Sportit.Duke ditur faktin se shumica e bashkvendasve tane jetojne dhe veprojne ne Amerike na ka frymezuar qe nje ekip nga Malesia te merr emrin Amerika ku me nder e kenaqesi e mbajm ket emer ne cdo eveniment sportiv. Aktualisht marrim pjes ne ligen e futbollit e organizuar nga federata e futbollit Malit te Zi per grupmosha te gjeneratave 2009 duke perfaqesuar ekipin tone ne menyre me te mire te mundshme.

Edhe per kunder fakteve se sportistat tane ushtrojne ne kushte te pa pershtatshme ne akoma mundohemi te nxjerrim sportista te dalluar, me qellim qe nje dit te performojne ne ekipet e rangut profesional.
Per ket organizim si cdo her nuk mungoi perkrahja e familjarve tane ne Amerik duke ndihmuar dhe perkrahur ne cdo aspekt.
Falenderojm donatoret e ketij turneu tradicional
Anton Dod Rroku Dukaj 300$ Michigan

Agron Zef Vasel  Margilaj 100$ New York

Organizator Msc Leon Dukaj