Njoftim: Do të shfaqet drama e Teatrit Kombëtar të Kosovës “Si ta vrasim presidentin”

shtunën, më 01 dhjetor 2018, me fillim në ora 19,në Qendrën kulturo-informative “Malësia”, në Tuz, do të shfaqet drama e Teatrit Kombëtar të Kosovës Si ta vrasim presidentin të autorit Miro Gavran.

Drama “Si ta vrasim presidentinështë dramë fletpër gjendjen e një vendi Evropës gjendet tranzicion, andaj si e tillë edhe është lehtë e adaptueshme Teatrin Kombëtar Kosovës. Heroi ikësaj shfaqje vjen përmes personazhit Igor 31 vjeç, icili është kundër globalizimit dhe është i përgatitur luftojë çfarëdo forme për një botë re. Vëllai i tijRobert, i cili është katërmbëdhjetë vjet i vjetër, ka luftuar kundër socializmi derisa ishte i ri, por taniështë shndërruar konformist. Igor kthehet atdheun e tij me fejuarën e tij, Maria. Vëllai i tijRobert dhe gruaja e Robertit Stella, nuk i pëlqejnëpikëpamjet radikale Igorit për globalizimin dhe anti-globalizimin, nga frika se kjo mund kërcënojëkarrierën e tyre dhe mirëqenien e familjes tyre.

Regjia: Marigona Bekteshi Ferati

Aktor: Mirsad Ferati, Fatmir Haliti, Rabije Kryeziu dhe Njomza Tmava

Skenografia: Petrit Bakalli

Kompozitor: Trimor Dhomi

Kostumografia: Vesa Kraja

Përkthimi dhe përshtatja: Ali Avdiu

Inspicient: Bajram Mehmetaj

Mjeshter i dritave: Mursel Bekteshi

Tonist: Avdi Gervalla

Samir Beqaj,

QKI “Malësia” Tuz