Monumentet e trashëgimisë kulturore në Malësi

Zona e Malësisë në Malin e Zi është e njohur për trashëgiminë historike dhe arkeologjike, që datojnë nga koha ilire.

Ekspertët thonë se evidentimi dhe mbrojtja e këtyre monumenteve kulturore është e një rëndësie të veçantë pasi paraqet identifikimin dhe dokumentimin e historisë dhe të kulturës së zonës së Malësisë.

Korrespondenti i Zërit të Amerikës Ali Salaj përgatiti kronikën që po transmetojmë. /Zeri i Amerikes/