“Trevat shqiptare në Mal të Zi përmes fotografisë”

Trevat shqiptare në Mal të Zi janë një thesar i çmuar i historisë dhe vlerave kulturore.

Secila trevë me veçantinë e vet të bregut t’detit, t’liqenit, t’lumit apo malit përbajnë harten e bukurinave natyrore që i ka kriju Zoti për hater t’popullit tonë. Kur kësaj harte i shtohen edhe veshjet popullore me larminë e ngjyrave, krijojnë një ylber qé ja ka lakmi çdo sy me e pa.

Ndërsa shqisa e t’ndigjumit kënaqet me bukurinë e nëndialekteve.

Ekspozita si fillim do të hapet në Ulqin dhe trevat përreth, për të vazhduar në kryeqendrat shqiptare dhe diasporë.

Kjo ekspozitë do të bëjë bashkë fizikisht dhe shpirtnisht shqiptarët e Malit të Zi.

/Shoqata Labetatet – Ulqin/