Kuvendi i komunës së Ulqinit miraton Vendimin për shitjen e tokës në pronësi të komunës

Këshilltarët e Kuvendit të Komunës së Ulqinit të enjten mbrëma, në mbledhjen urgjente, me shumicë votash kanë miratuar rebalancin e buxhetit për vitin 2019, si dhe Vendimin për shitjen e tokës në pronësi të Komunës së Ulqinit, shkruan portali Ul-Info.com

Lidhur me këtë. Qeveria e Malit të Zi pak orë më herët miratoi Vendimin për dhënien e pëlqimit Komunës së Ulqinit për tjetërsimin e patundshmërisë dhe obligoi Drejtorinë për Patundshmëri që, në cilësinë e ofertuesit, të lajmërohet në konkursin publik për shitjen të cilin do ta shpallë Komuna e Ulqinit, me ofertën për blerjen e pronës deri në vlerën prej 3.552.000 euro.

Ndëraq, Përfaqësuesi i Iniciativës qytetare Bekim Basha vlerësoi se shitja e tokës është gabim i madh i pushtetit komunal.

Kryetari  i komunës së Ulqinit, Loro Nrekiq tha se ky është model i mirë për dalje nga bllokada e xhiro llogarisë, në të cilin gjendet komuna e Ulqinit,  tash tre muaj e gjysmë, si dhe falënderoi zyrtarët më të lartë shtetëror që i ndihmuan kësaj administrate lokale.

Pushteti në Komunën e Ulqinit,  udhëhiqet nga këshilltarët e  Partisë Demokratike të Socialistëve, subjekteve politike shqiptare; Forca, PD, UDSH, Perspektiva, LD në MZ, Socialdemokratet dhe Partia Boshnjake, kurse pjesë e opozitës janë vetem dy këshilltarë të Lëvizjes Qytetare Ura dhe këshilltari i PSD-së.

Malesia.Org