Komuniteti Shqiptar në Michigan fillon fondin për ndërtimin e Qendrës Kulturore Shqiptare


Në ambientet e sallës “Nënë Tereza” pranë Kishës “Zoja Pajtore“ në Southfield, Michigan u nënshkrua marrëveshja e bashkëpunimit mes shoqatës “Komuniteti Shqiptar” në Michigan, e përbërë nga përfaqësues të shoqatave “Kosova” dhe “Jehona e Malësisë” me kompaninë më të madhe në botë për pije freskuese Coca Cola. Marrëveshje u nënshkrua edhe me kompaninë më të madhe të pijeve freskuese për shtetin e Michigan-it – “Leonard’s Syrups”.

Në emër të Shoqatës Komuniteti Shqiptar në Michigan kontratën e nënshkroi kryetari i shoqates, z. Gjevalin Gegaj, nga kompania Coca-Cola, z. Joshua Bennett, ndërsa në emër të kompanisë Leonard’s Syrups , z. Lucas Iskra.

Me ketë marrëveshje përfitojnë pronarët e restoranteve duke blerë produktet nga këto kompani me çmimin më të ulët në treg dhe duke marr shërbimin më te mirë. E veçanta e kësaj marrëveshjeje është se një përqindje e konsiderueshme nga çmimi në fjalë do të shkojë në fondin e Shoqatës, me qëllim që të grumbullohen fondet për ndërtimin e Qendrës Kulturore Shqiptare në Michigan.

Komuniteti Shqiptar në Michigan është i regjistruar si shoqatë jofitimprurëse me status të veçantë ( 501c3) që i lejon kontribuesit zbritje taksash bazuar në kontribut.

Pjesëmarrësit në ceremoninë e nënshkrimit të kësaj marrëveshjeje vlerësuan se kjo marrëveshje është arritja më e madhe në historinë e komunitetit tone në këtë shekull.