Zgjedhjet në Kosovë, koalicioni PAN fitues me 34 %

Koalicioni i PDK-së, AAK-së dhe partisë Nisma ka fituar 34 për qind të votave në zgjedhjet parlamentare në Kosovë.

Ndërkaq Lëvizja Vetëvendosje ka fituar 27.1 e cila në këto zgjedhje ka arritur të dyfishojë numrat e votuesve për dallim nga zgjedhjet e fundit dhe bëhët kështu subjekti më i fortë në Kosovë.

Ndërkohë koalicioni i LDK-së, AKR-së dhe Alternativa me 25.7 për qind të votave.

Dalja e votuesve në zgjedhje sipas të dhënave të KQZ-së ka qenë mbi 750 mijë apo rreth 42 për qind qytetarë, derisa të drejtë vote kanë pasur mbi 1 milion e 872 mijë.

Në sheshin Skënderbeu mbrëmë festuan simpatizantët e koalicionit PAN ndërsa në Zahir Pajaziti mbështetësit e Lëvizjes Vetëvendosje.

Njohësit e zhvillimeve politike në Kosovë thonë se vendi mund të futet në bllokadë rreth formimit të Qeverisë së re pasi asnjëra nga subjektet politike nuk kanë fituar më shumë se 35 për qind të votave. Për formimin e Qeverisë së Kosovës, janë të domosdoshme të paktën 61 vota në Kuvend. Koalicioni apo partia fituese, kryesisht llogaritë në koalicione pas zgjedhjeve edhe në pakicat, si kategori kushtetuese e domosdoshme për përfshirje në Qeveri.

 

Tags: 
 • sali

  Sali Ramadani-Uskana

  Pro et contra: NGËRRQI MË AKTUAL DHE I DËSHTUAR I POLITIKËS SHQIPTARE-KOSOVARE?!
  – Pas (ri)bototimeve bashkërisht, ose edhe veçmas, si një ose edhe dy kryeartikuj të ndërlidhur,krahas krahas dhe konform gazetës “Illyria”etj.,të 0/08/2017,konform:”Hozhaj:Veseli mbetet për përkryeparlamentar,për seancën vendosin nesër”,me gjithësejt 7 rreshta,ndërsa portali me 129 faqe(sic?!),pëcjellni edhe në mediat tjera të shkruara dhe elektronike,për shkaqe të pengesave të njohura “teknike”,sidhe rëndomë:
  1.- Në vend në dhjetra-qindra faqe, fillimisht, vetëm titujt-nëntituj:
  2.- Populli shqiptar thotë:” Hiqe, tërhiqe dhe mos e këput ?!”
  3.- Gabimet e liderëve, hiq përjashtimet, të krerëve, inteligjencies dhe popullit të mirë, por të pa fat …!
  4. Pasi e kemi ribotuar më shumëherë, duhet potencuar…
  5- …Në vend të dy koalicioneve të dështuara me së paku 5 parti më të njohura: me 39 deputetë, me dy koalicione kryesore,32+29=61 deputetë, sidhe dy hibridët (10+10=20), pakicat e favorizuara me pa të drejtë,të imponuara dhe antishqiptare,që duhet ndryshuar dhe reviduar urgjentisht konform Kushtetutës së imponuar (sic?!) …
  6.- Për të mos dështuar asnjëra, sidhe rëndomë vite me radhë…
  7.- SIÇ KEMI THEKSUAR DHE RIBOTUAR më shumë herë!…
  8.-… Krahas Shqipërizës sonë të Dashur, fillimisht dhe determinisht nevojiten vetëm DY PARTI SHQIPTARE:
  9.- Në Kosovë, poashtu, VETËM DY sish?!:
  10.- Partia e Ribashkuar Shqiptare, (ose ngjajshëm dhe
  11. Partia e Vërtetë Kosovare (ose ngjajshëm)?!
  12.-Të gjitha të tjerat, janë dhe do të ishin, përqarje, humbje dhe dështime, siç vërehet detyrimisht për çdo ditë!
  13. Edhe vetë shteti kryemik dhe më i madh në Botë, Amerika Proshqiptare, i ka vetëm dy parti prioritare në nivel (ndër)kombëtar!
  14. Të tjerat janë vetëm humbje kohe, dështime dhe tradhti kombëtare shqiptare etj.
  15-15. Nëse hymë në detaje, fillimisht, dikush mund të prekej, prandaj, Kosovën Martire e (kemi)kursyer në kontinuitet për shkaqe të (ri)botuara dhe respekt të veçantë! …
  16- Të tjerat janë vetëm dështime, interesa të ngushta partiake dhe personale, të cilat (do)kushtojnë shtrenjtë!
  17. Në rastin e kundër, armiqtë e shqiptarëve-kosovarëve punojnë dhe veprojnë parreshtur!
  18- Mos u bëni horri i Botës dhe mos dështoni në kontinuitet….
  19.- Në rast nevoje dhe po ta kërkojnë të gjitha partitë, inteligjencia, Populli dhe Kombi Shqiptar, jemi të gatshëm për të gjitha.
  20.- Mendoni dhe veproni në kontinuitet në baza paqësore, njerëzore dhe kombëtare, se do të ju kushtojë shtrenjtë!
  21. Shumë shtrenjtë!
  22.- Përbri modestisë së njohur, derisa “kreret” antishiptarë dhe shqiptaducat e FYROM-it sllavo-m., i kemi berë (e bëjmë) horri i horrit…
  23… Ato të Shqipërizës sonë të Dashur dhe ato Kosovare-Shqiptare etj., i kemi kursyer dhe i kursojmë,por keni kujdes se priten ndryshime epokale !
  24.- Përvoja e Deputetit Shqiptar…etj.,qe depada me radhë thotë: Pa zgjidhjen e Vërtetë të çështjeve më sensibile shqiptare,nuk ka paqë,por,fatëkeqësisht, vetëm edhe një luftë më e tmerrshme dhe vdekjepruese për të gjithë,në radhë të parë,fillimisht,sidhe rëndomë, me fitore shqiptare (sic?!)!
  25. Prandaj,siç e kemi (ri)botuar me dhjetra raste dhe në media të shkruara dhe elektronike që nga të gjitha tri shtetet,realisht,me shumicë shqiptare(Shqipërizë,Republika e Kosovës Martire,Iliridë në FYROM-in sllavo-m.,sidhe shqiptarucat(sic?!) dhe tri (me pakicë):K.Lindore,Anamali,Greqi,me nën Çamëri-Prevezë deri në mbi Tivar,me Danub-Savë-Adriatik…,Shtete-Oqeane dhe në pesë kryeshtete të Botës,që nga Turqia ,Italia,me Kalabri-Siçeli,Evropa e Tëra dhe deri në Amerikë,Kanada,Australi etj.
  26.- Në ratin e kundër,Deputeti i Popullit Shqiptar Historik(…1994-1998…),të mos themi KryeHeroik (sic?!) është i gatshëm dhe më i përgatitur se kurrë,për të gjitha sfigat e mundëshme,eventuale…
  27.- Prandaj:KUJDES!
  Me respekt për Shqiptarët,sidhe rëndomë,vdekje nga Zoti për antishqiptarët dhe tradhtarët!
  SALI RAMADANI-USKANA
  (ish-Kërçova,ende e mjerë,e mashtruar, e tradhtuar,por me angazhime serioze për zgjidhje të plotë!
  Kryautori & Df.Gjen.Akad.prof.Dr.Ribash Shqipta-KIMRIA dhe:
  Bashkëpunëtorët e rregullt:
  S.Dafaziasha,I.Pellazgu,I. Saliu,H.Shabani-R.Abazi.S.Piashuku…
  PS:Lëxoni,përktheni dhe përcjellni në të gjitha mediat e shkruara dhe eletronike shqiptare dhe ndërkormbëtare,si artikull,ose edhe art.koment,me vlerë të njëjtë specifike shkencore-publicistike-zhurnalistike dhe monetare ekonomike!flm