Zeneli: Shteti më i ri i Nato-s – shtet policor!

Me 9 Shtator 2006, rreth 3 muaj e gjysëm pas shpalljes së Malit të Zi, shtet i pavarur, qeveria e këtij shteti realizoj aksionin famëkeq ” Fluturimi i Shqiponjës”, me ç’rast policia malazeze maltretoj, torturoj, arrestoj dhe burgosi 18 shqiptarë nga Malësia?!!

Kurse sot në vitin 2017,vetëm 12 ditë pas anëtarësimit të Malit të Zi në NATO, njësitë speciale të policisë së Tivarit hyjnë në disa lokale të Ulqinit dhe maltretojnë qyetarët ku disa prej tyre pësojnë lëndime trupore si rrezulltat i dhunës policore, kurse disa të tjerë dërgohen në stacionin policor!
Ditë më parë ( me 14 Qershor 2017) policia malazeze tentoj që me dhunë t’ja heq flamurin kombëtar shqiptar Familjes Nikaj nga shtëpia e tyre në Dinoshë të Tuzit !?.

Ju rikujtojmë se shumica absolute e shqiptarëve në Mal të Zi, ashtu si e kanë përkrahur pavarësinë e këtij shteti, njëlloj e kanë përkrahur edhe anëtarësimin e tij në NATO.
Siç duket mënyra e “falenderimit” të pushtetit malazez ndaj të mirave të shqiptarëve, është përmes “pendrekut”!.
Gjithashtu, sipas sjelljes së fundit të organeve policore, Mali i Zi e ka kuptuar anëtarësimin në NATO si ” dritë të gjelbër” për vazhdim të dhunës ndaj shqiptarëve !
Rastet e fundit dëshmojnë edhe një herë se një shtet me mentalitet mesjetar dhe anticivilizues siç është Mali i Zi, nuk është gati dhe nuk e meriton që të jetë pjesë e integrimeve civilizuese europiane !

Xheladin Zeneli
18 Qershor 2017