Formimi i pushtetit në Tuz, menjëherë pas Vitit të Ri

Partia Demokratike e Socialistëve (DPS) është afer marrëveshjes me Partinë boshnjake, Social Demokratët dhe Unionin Demokratik të Shqiptarëve për formimin e shumicës parlamentare  të Komunës së Tuzit, komunë në Kuader të Kryeqytetit

Funkisonari i PDS-së Nikollë Gegaj, ka thënë, se për shkak të përsëritjes së zgjedhjeve në Vendvotimin 123A në Vrane, nuk mund të pritet që formimi i pushtetit të bëhet gjatë këtij vitit.

“Unë pres që në ditët e para pas Vitit të Ri, ne do të formojmë përbërjen e Kuvendit dhe do të zgjedhim udhëheqjen e komunës. Besoj se me partnerët tonë tradicionalë, UDSH-në dhe PB-në, do të vazhdojmë bashkëpunimin si dhe me partitë me të cilat ne jemi në koalicion në nivel shtetëror”, tha Gegaj për gazetën “Pobjeda”

 Në zgjedhjet lokale në Tuz, DPS fitoi 15 vende,  ndërsa për formimin e qeverisjes lokale ata kanë nevojë për mbështetjen e dy këshilltarëve të tjerë.

Sipas  “Pobjeda”, plani i DPS-së, është, që në prag të zgjedhjeve lokale për Podgoricë dhe zgjedhjeve presidenciale, ata të formojnë një koalicion sa më të gjerë me të gjithë partneret në nivel shtetëror.
Sipas po të njëjtit burim, Egkziston edhe mundësia e marrëveshjes me Alternativën Shqiptare, pasi që të gjithë treguan interes për pjesëmarrje në qeverisjen lokale, raporton RTMZ. /MALESIA.ORG/