Vazhdon largimi nga Mali i Zi: Tokat shqiptare po mbesin shkret! (Video)

Si pasojë e gjendjes së rënduar ekonomike dhe të papunësisë, emigrimi i komunitetit shqiptar nga Mali i Zi po shënon një rritje të theksuar.

Dukuria e emigrimit, kohëve të fundit, ka marrë një hov të madh dhe për pasojë shumë vendbanime po mbesin pa banorë.

Kështu Plava e Gucia dhe pjesa tjetër e malësisë pothuajse po boshatisen. Hoti, Vuthaj e Martinaj kanë mbyllur shkollat.

Qytetarët për këtë fajësojnë edhe politikanët dhe nuk kanë shpresë se kjo dukuri njëqindvjeçare ka gjasa të ndalojë. /VoA/MALESIA.ORG/