Koncert me këngë e valle kushtuar folklorit në Malësi

 Më 2 korrik 2017, në QKI “Malësia”, në Tuz, nën organizimin e SH.K.A “Rapsha” në bashkëpunim me QKI “Malësia”, në Tuz, u shfaq koncert me këngë e valle folklorike kushtuar Folklorit në Malësi.

Mysafirë në këtë aktivitet të Shoqerisë Kulturore Artistike “Rapsha” ishin Shoqëria Kulturore Artistike “Besa” nga Trieshi, Shoqëria Kulturore Artistike “Liria” nga Mileshi dhe Shoqëria Kulturore Artistike “Dedë Gjo Luli” nga Hoti.

Programin e hapi Shoqëria Kulturore Artistike “Rapsha” me këngën e Çun Mulës, në nderë të dekorimit të bajraktarit të Hotit, me Urdherin Nderi i Kombit, nga Presidenti i Republikës së Shqipërisë z. Bujar Nishani.

Këto Shoqata kuluturo artistike sollën argëtim të këndshem permes këngës dhe valles folklorike nga këto treva, të cilët u mirëpriten me duartrokitje të gjata nga publiku malësor.

Vlen të ceket se ky organizim i SH.K.A “Rapsha”, i paraprin organizimit të Festivalit Mbarëkombëtar “Rapsha” 2017, që do të mbahet nga data 18 deri më 20 gusht, në skenën verore në Vitojë.

Albert Camaj

Tags: , ,
  • Sytki Ndrecaj

    Aty ku ndërthuret bukuria natyrore me atë njerëzore, aty ku fjala peshon sa vetë jeta, aty ku bujaria e mikëpritja ulen këmbëkryq në sofrën e gatuar me bukë e krypë e zemër, aty ku kultura dhe etnografia mbartin vlerat më emocionale e mijëravjeçare, aty ku kreshnikët me xhamadana e zanat me xhubleta thuren legjendat si gurëthemeli nga burojnë veprat hyjnore, aty ku toka e begatë, liqeni e lumenjtë, pyjet e lëndinat, vargmalet e Alpet bëhën njësh me qiellin, ja kjo është treva jonë, dashuria e pashuar me emrin më kuptimplotë Malësi e Madhe.
    Një falenderim i veçantë për organizatorët e këtij aktiviteti si dhe për gjithë pjesmarrësit në aktivitet. Nga Sytki Ndrecaj Koplik, Malësi e Madhe.