Gjuha shqipe merr dritën jeshile, miratohet projektligji në Maqedoni

Qeveria në Shkup ka miratuar më në fund projektligjin për përdorimin e gjuhëve, ligji shumë i debatuar dhe i kërkuar me forcë nga partitë shqiptare në Maqedoni. Në projektligj, i cili tashmë pritet t’i kaloi Kuvendit për diskutime në muajin shtator, parashikohet se veç gjuhës maqedonase, gjuhë zyrtare është dhe shqipja dhe alfabeti i saj.

“Në të gjitha organet e pushtetit qendror në Republikën e Maqedonisë, institucionet shtetërore, ndërmarrjet publike, drejtoritë, komisionet, personat juridik , të cilët kryejnë autorizime publike në pajtim me ligjin dhe institucionet tjera, gjuhë zyrtare përveç gjuhës maqedonase dhe shkrimit të saj është edhe gjuha që e flasin 20 për qind e qytetarëve të Republikës së Maqedonisë, në mënyrë të përcaktuar me ketë ligj”, thuhet në projektligjin e Qeverisë Maqedonase. 

Tags: 
 • sali

  KUSHQO QE TE JENI DHE SADO QE TE JENI,JENI DHE MBETENI PATRIOT DHE PROFESIONIST I RANGUT TE PARE HISTORIK !

  Nga Malesia,shok shkolle nga Shkupi dhe mik e bashekepunetor shumevjecare nga Prishtina,dikur ne nje vizite edhe ne banesen e tij ne Ulqinin Historik Heroik,familjarisht,krahas demeve te larta familjare atje dhe ne Prishtine,e kam pasur,besoj se ende e kam pergjithemone,Df.Akad.Prof.Dr.Bahri Briskun…,me perashendetje vellazerore dhe jete te gjate…
  Sepse,
  Pas atyre leshimeve,apo edhe gabimeve te mia teknike,ose…e paskeni kryer per mrekulli dhe ne nivelin me te larte kombetar dhe profesional !
  Kjo me detyron per nje vizitte,sipas kohes dhe kushteve,te pacaktuar qe nga Uskana(ish-Kercova),Shkupi dhe Prishtina etj,ne cdo kohe dhe per sa kohe e persona zyrtarex dhe familjare,qe te deshironi…
  Adresa e plote ne me shume qytete te te tria shteteve te imponuara !
  Me faleminderime dhe mirenjohjen me te larte kombetare:
  I Juaji per jete:

  Sali Ramadani-Uskana
  (ish-Kercova,ende e mjere,e manipuluar dhe e tradhtuar,me angazhime permanente per ringjallje te plote,si dikur,kryeheroike (sic?!)!
  Permiresimin e plote te shkallavitjes se pare,me donje rast tjeter,ose pas pergaditjeve definitive te rreth 100 veprave (sic?) me te reja letrare,shkencore
  etj.shume dimensionale.flm.