Genci Nimanbegu kërkon të shqyrtohet shkëputja nga koalcioni me DPS dhe subjektet e pakicave

Kalon Ligji për Planifikimin Hapësinor dhe Ndërtimin e Objekteve

Deputeti shqiptar  nga koalcioni ”Shqiptarët të vendosur” Genci Nimanbegu ka deklaruar se do të therras koalicionin që përfaqëson nëse do të shkëputen nga bashkëqeversija me partitë e pakicave dhe DPS më të cilët qeverisin në nivel shtetror, njoftojnë mediat.

Deputetet e kuvendit të të Malit të Zi miratuan dje Ligjin për Planifikimin Hapësinor dhe Ndërtimin e Objekteve me të cilin përcaktohet planifikimi hapësinor gjithëpërfshirës dhe mënyrat dhe kushtet për ndërtimin dhe legalizimin e ndërtimeve pa leje. Për këtë ligj votuan pro 41 deputetë të koalicionit qeverisës, ndërsa Genci Nimanbegu ishte kundër tij.

Arsyeja e votës kundër të Nimanbegut është pasi ligji në fjalë iu merr shumë kompetenca komunave në këtë lëmi që është kundër parimit të decentralizimit të pushtetit.

Në koalicionin ”Shqiptarët të vendosur” përveç Forcës bëjnë pjesë edhe Alterantiva Shqiptare dhe Unioni Demokratik i Shqiptarëve