Thirrje për shfarosje të shqiptarëve në stadiumin e Ulqinit

Jo rrallë në stadiumet në Serbi dhe Mal të Zi kemi dëgjuar thirrjet raciste nga tifozë të ndryshëm të cilët thërrasin në shfarosjen e shqiptarëve. Por kësaj herë kjo ndodhi në stadiumin e Ulqinit, në ndeshjen e zhvilluar në mes të vendasve të Otrantit dhe ekipit nga veriu i Malit të Zi, Berana.

Tifozët të ardhur nga Berana thirren kore raciste për shfarosjen e shqiptarëve. Vrisni shqiptarët (Ubi shqiptara) ishin thirrjet e tifozëve të cilat më parë janë dëgjuar nga stadiumet në Beograd, Podgoricë e Nikshiq.

Pas këtij incidenti ndeshja ishte ndërprerë, për të vazhduar pas largimit nga ana e policisë të huliganëve nga Berana.

Ndeshja përfundoi me fitoren e ekipit nga Uiqini. /MALESIA.ORG/

Tags: ,
  • Kosove Rexha Bala

    C’ka presin? Edhe shqiptaret duhesh me ndejte te gatshem ne trojet tona per keto raste. Duhet te galvanizohet rinija duke e nxite per nje cast veprimtarine; duhen shkruar parulla ne pelhure me permbajteje; – “Vdekja e Malazezeve dhe sherbetoreve te tyre”, “Zhgatrrim i Plote i Malit Zi, “Dhembit te Qenit, kopites se kalit ne livadh, as shkaut – nuk u besohet”. Ne pelhure te bardhe duhet shkruar me shkronja te medha; “Xhigerice, Bubreg, Pluqa – zhivjella Zhuta Kuqa”. Keto parulla duhet shti ne stadium te mbeshtjellura top, dhe durim! me prite, nese shovenet gjakepires malazez fillojne me perdorim te organizuar te frikesimit, dhunes, sharejeve dhe thirrjeve per lincimin e shqiptareve, rinia shqipetare ne ate moment duhet te shpalos parullat e veta. Jashte stadiumit, disa shqiptare duhet hypur ne peme te larta me pushke automatike…….