Thaçi kërkon nga Meta nënshtetësi shqiptare për qytetarët e Kosovës (Video)

Debati mbi demarkacionin e kufirit me Malin e Zi, i cili mban peng dhe liberalizimin e vizave të Kosovës, sollën që Presidenti Ilir Meta, në vizitën e tij zyrtare në Prishtinë, të merrte një kërkesë të drejtpërdrejt nga homologu i tij, Hashim Thaçi.

“Nuk shoh me këtë parlament një zgjidhje të situatës, prandaj ju lutem Zoti president ne përputhje me kushtetutën, jepini pasaporta shtetasve të Kosovës”, tha Hashim Thaçi.

Por, edhe pse e cilësoi si të padrejtë këtë kusht të vendosur nga BE, Presidenti Meta, nuk e shikon këtë si zgjidhje të problemit.

“Është e padrejtë vendosja e këtij kushti, por nuk është zgjidhja dhënia e pasaportave shqiptare. Duhet dialog nga e gjithë politika”, u shpreh Meta.