Delegacioni nga Universiteti i Prishtinës në takim me ministrin Mehmed Zenka

Ministri për të Drejtat e Njeriut dhe Pakicave Mehmed Zenka priti sot në Podgoricë në një takim delegacionin nga Universiteti i Prishtinës i përbërë nga Rektori i UP-së Marjan Demaj, Prorektori Faton Berisha, Dekan Tahir Arbneshi dhe Profesor i UP-së akademiku Anton Berishaj.

Delegacioni nga Kosova ndodhet në Mal të Zi për një vizitë zyrtare në Universitetin e Malit të Zi.

Në takim mori pjesë edhe Marash Dukaj, drejtor gjeneral në drejtorinë e arsimit të popujve pakicë dhe komuniteteve tjera nacionale pranë Ministrisë së Arsimit të Malit të Zi.

Bashkimi Evropian është i vetëdijshëm për rëndësinë e koordinimit të politikës së regjistrimit dhe, në këtë drejtim, është e rëndësishme për të punuar në përmirësimin e kësaj pike, u tha në takimin e ministrit për të drejtat e njeriut dhe të pakicave Mehmed Zenkës me përfaqësuesit e delegacionit të Universitetit të Prishtinës.

Politika e regjistrimit është një pjesë shumë e rëndësishme e zhvillimit të shoqërisë, tha ministri Zenka dhe konstatoi se, pavarësisht rëndësisë së bilancit të kërkesës së tregut të punës dhe ofertës në universitetet e Malit të Zi, dukuri e njohur e largimit nga korniza e brendshme si dhe për të forcuar bashkëpunimin në këtë fushë me universitetet në vendet fqinje.

Zenka konstatoi se është gjithmonë mirë, si për të diplomuarit e ardhshme të Universitetit,si dhe në përgjithësi për vendet që të shkëmbehen përvojat e mira, të forcojnë bashkëpunimin, të ndërtohet dhe të zhvillohet miqësi. /MALESIA.ORG/