List/Grid

Arkivi Ditorë: 22:58

Çelaj: Kujt po i pengon gjuha shqipe në Guci?!

Çelaj: Kujt po i pengon gjuha shqipe në Guci?!


Të gjithë jemi dëshmitarë se kohëve të fundit, gjithandej po flitet e po shkruhet kinse (pu)shteti i Malit të Zi paska bërë zyrtarizim të gjuhës shqipe në ato komuna ku… Lexo më shumë »


Gjekë Gjonaj: Gjuha shqipe të “mjekohet” me shumë ngut

Gjekë Gjonaj: Gjuha shqipe të “mjekohet” me shumë ngut


Mendim rreth librit “ Urgjenca gjuhësore” të Gjovalin Shkurtajt Akademiku Gjovalin Shkurtaj gjuhësisë shqiptare   i dhuroi edhe një libër të vlefshëm. Një vepër me vlera të veçanta për të gjthë… Lexo më shumë »


Karvani i shkrimtarëve vendas në shkollat në Guci dhe Plavë

Karvani i shkrimtarëve vendas në shkollat në Guci dhe Plavë


Shoqata e Shkrimtarëve dhe Artistëve “Art Club” në bashkëpunim me Shkollën Fillore “Xhafer Nikoçeviq” – Guci dhe Shkollën e Mesme të Përzier “Beqo Bashiq” – Plavë organizoi të hënën, më… Lexo më shumë »


Qani Osmani: Intelektuali i sotëm politik

Qani Osmani: Intelektuali i sotëm politik


Në jetën tonë të përditshme shpesh përdoret fjala “intelektual”. Mësojmë se fjala intelektual rrjedh nga gjuha latine, nga fjala intelectus, që do të thotë kuptim, ide, koncept. Për intelektualin thuhet… Lexo më shumë »