Marash Dukaj: Nuk kam dhanë përgjigje negative për kërkesën e prindërve

Pas paralajmërimit të Këshillit të Prindërve të SHF “Mahmut Lekiq” se do të fillojnë bojkotin e mësimit, si shkak i shkeljes së drejtave të nxënësve të cilët vijojnë mësimin në gjuhën shqipe, ka reaguar Marash Dukaj, drejtor i Drejtorisë për arsimin e pakicave.

Nga Këshilli i Prindërve kishin deklaruar se në kërkesat e tyre kanë fituar përgjigje negative nga Dukaj, ndërkaq ky i fundit sot ka thënë se nuk ka dhënë përgjigje negative.

Lexoni reagimin e plotë të Dukajt, dërguar redaksisë tonë:

Të dashur prind,

Të nderuar qytetarë,

Nga sot, në portale mund të lexojmë një deklaratë të disa anëtarëve të Këshillit të prindërve të shkollës fillore “Mahmut Lekiq”.

Nuk e kam ndërmend të bëj polemika me askënd, por për faktin që emri im për arsye të njohura po përmendet disa herë, si dhe për hirë të së vërtetës, dua të bëj disa sqarime për opinionin e gjerë:

Apsolutisht që kërkesat e prindërve janë të arsyetuera dhe të mbështetura në ligjet përkatëse, për çka u’a kam konfirmuar me pjesmarrjen dhe mbështetjen time në mbledhjen e mbajtur para disa ditëve për këtë çështje në lokalet e shkollës fillore.

Ata që jetojnë në këto treva, e dijnë shumë mirë që ky problem nuk është i paraqitur sot, ose para katër viteve, por është bartur me dekada!

Nuk kam dhanë përgjigje negative për kërkesën e prindërve, por kam kërkuar kohë, që më së largut deri në fund të këtij muajit, çështja e gjuhës italiane dhe angleze të rregullohet në favor të kërkesave të prindërve dhe në përputhshmëri me ligjet në fuqi, për çka edhe sot janë ndërmarr hapa konkret në këtë drejtim.

Sinqerisht,
Marash Dukaj

Tags: , , , ,
 • Miloti

  Nuk e pres nga politikant ton, por ne vende ku politikant kan ndergjegje njerzore, ne kto raste japin dorheqje

 • Per nxensin

  Keshtu shprehet z. Marash Dukaj Drejtor i Drejtorise per arsimin e pakicave:

  – “Ata qe jetojne ne keto treva, e dijne shume mire qe ky problem nuk eshte i paraqitur sot, ose para kater viteve, por eshte i bartur me dekada”!

  Pyetja pason: Sikur dikush nga prinderit mos ta potenconte publikishte kete problem dhe padrejtesi per nxensit shqiptar, ju zoti Drejtor per arsim te pakicave a do ta ngreheshi kete ceshtje sepaku si pyetje ne Ministrin e Arsimite te asaj qeveri qe ju pumoni?

 • malsori

  Dje ka diplomua me i mesua femit me numrua deri ne 20 edhe shkronjat, kurse sot behet “drejtor i drejtorise per arsim” dhe tani mund te mesoj te gjith profesoret qe kan ka 20-30 vjet pune