Qyteti i vdekur iliro-arbëror, historinë e të cilit malazezët duan ta lënë në harresë (Video)

Qyteti i lashtë i Shasit gjendet në pjesën verilindore të Ulqinit, në një lëndinë mbi Liqenin e Shasit. Tani është gërmadhë e pabanuar me njerëz, por konsiderohet ndër qytetet më atraktive “të vdekura” në bregdetin Adriatik. 

Çfarë fsheh nëntoka e Shasit, këtij qyteti të jashtëzakonshëm Iliro-Arbëror? Përse u mbulua nga autoritetet jugosllave më parë dhe ato malazeze më pas, historia e tij?

Më poshtë mund ta shikoni dokumentarit e ciklit “Gjurmë shqiptare”, të gazetarit Marin Mema. /Top Channel/