Ujkaj jep dorhjekje nga LDnëMZ, nuk duam te mbetemi opozitë!

Të nderuar Malësorë, dashamirë të Malësisë,

Në këtë moment historik për vendlindjen tonë, Malësinë, ku koha nuk pret dhe duhet të veprohet me dijeni dhe guxim, unë si aktor politik i 2 zgjedhjeve të fundit, si këshilltar i përbërjes së fundit të Kuvendit të Komunës Urbane të Tuzit, jap DORËHEQJE nga subjekti politik ku u kyça që në moshen 20 vjeçare (viti 2010)!

Për të mos dashur të thelloj perçarjet më tepër brenda strukturave Shqiptare që veprojnë në Malësi, e as të zgjoj polemika të reja, unë dua t’ua bëj të ditura vetëm 2 nga arsyet kyçe të këtij vendimi personal:

1. Mosrespektimi i premtimeve brendapartiake dhe defaktorizimi im, si aktor politik brenda grupit (subjektit në formim e sipër, LDSH-së), ku vendimet merren nga një individ, dhe çdo këshillim i një të riu është i tepërt. Ku grupet punuese dhe organet vendimmarrëse janë të paracaktuara, në menyrë që të realizohen planet e individit, e asnjëherë të grupit, e le më interesin e Malësisë.
2. Arsyeja e dytë dhe kyçe është, liria e shprehjes dhe e ndikimit në unifikimin e partive politike shqiptare, me njerëz të paprekur nga lloqi politik, pazaret e hapura, si dhe ato të fshehura në dëm të Malësisë. Ju paralajmëroj, se as unë, e asnjë i ri, asnjë dashamirë i vendit nuk e duam scenarion e Ulqinit, e as nuk duam të mbesim opozitë!

Prandaj, porosia ime perfundimtare është, ose bashkim i partive nacionale Shqiptare në Malësi, të bazuar në realizimin e çeshtjeve parimore, si dhe në realizimin e planeve ekonomike, të investimit në vendin ku jetojmë, sigurimit të punës të kuadrove tona etj…, ose vazhdim i agonisë shekullore, dhe bërja Zot shtëpie e një pakice Boshnjake në vendlindjen tonë.

-Ju, çfarë zgjedhni?!

Duke përkrahur thirrjen që z. Anton Lulgjuraj e bëri 2 ditë më parë për bashkim, dhe formimin e një liste të vetme Shqiptare dykonfesionale në Malësi, me të rinjët e inkuadruar në politikë dhe intelektualët e rinj që Malësinë e kanë para së gjithash, dhe nuk kanë konto të hapura as me njëri tjetrin, e aq më pak borxhe ndaj pushtetit aktual, edhe unë bëj thirrje që të dalim me një listë unike, të reformuar! Kjo, si menyrë e vetme e marrjes së pushtetit në komunën e re në kuadër të Kryeqytetit!

Pas distancimit tim nga subjekti, ku deri më sot bëja pjesë, unë si individ nuk i mbylli dyert e bashkëpunimit të mëtejshëm me kolegët e deritanishëm, perkundër mendoj se në këtë situatë mund të jap kontribut më të madh për vendin si individ i pavarur politikisht!

-Unë jam gati të bëj sakrifica për të ardhmen e Malësisë, po ju të dashur kolegë?!

Me respekt,
Prëla Ujkaj

 • Malesia

  PERPARA RINI!
  Duhet te kemi shume shprese ne frymen progresive te rinisis sone te shkelqyeshme, por te neperkembur per keto vite pothuajse nga te githe “akteret tone politik” te deritashem! Vendimin dhe rrugen e z. Prele Ujkaj duhet ta marrin edhe te rinjte tjere per c’gje nuk dyshoj. Te rinjte e Malesise te diteve tona kane nje mendesi tjeter e te berurit politik. Keta nuk jane te ngarkuar me bagazhe te mosesukseseve te shumta dhe akuzave me te ndryshme qe politikanve aktual u drejtohen nga shumica e banorve te Malesise per kete kohe te gjate qe ata jane ne politik!
  MALESIA KERKON NDRYSHIM!

 • Kosove Rexha Bala

  Hajt more cuno mos u katandis!
  S’ka gajle se po jep doreheqeje vec mos u be ambulantor, mos u sholokat here djathtas here majtas si bishti i kalit, dhe aq me keq e tukeq nese behesh korridor i mbydhur i DPS-it. OKEY DOC, vec kam ca shqetsim! mos je duke u bere dydjathtak? njenen dore me crnagore e tjetren me malisore, hm!
  Ky termin me rikujton dekleraten e dikurshme te “madhit ambasador”, Ferhat Dinoshes qe pat thene; – NE ZEMREN TIME RREHIN DY TELA QIFTELIE, 1) NJI TEL ME RREH PER MAL TE ZI, 2) KURSE TJETRI TEL ME RREH PER SHQIPTARI E PER EQEREM BARDHEN – Zoti Ujkaj, gjithashtu mbetem gojehapur kur deklaroni; – nuk duam te mbetemi opozit! – kjo deklerat e zoterise tende eshte dykuptimore, ambiguitet!?
  1) Valle a nuk deshironi te mbeti opozite e DPS-it!?
  2) Apo nuk deshironi te mbeti opozite e opozites shqiptare ( me cka une dakordohem 120%)
  Te lutem dajo, beju cun e djale i mire edhe i degjueshem e i bindur ndaj disiplines Patriotike te Malesise. Pra, duhet te jesh i qortueshem. Perzemersisht te pershendet daja, Kosove Rexha Bala.
  P.S.
  Nje gje nuk ta levize as Topi 400mm. MALESIA DUHET ME C’DO KUSHT ME HJEKE QAFE, ARDHACAKET BOSHNJAKE DHE ALABAKET E TUZIT. MALESIA E KA STOLIN E PARE, TE TJERET VINE PRAPA NESH. POR, EDHE ATHERE KUJDES! QE MOS TE NA SHURROJNE SE JANE FARE E PABESE.